zondag, september 21, 2008

Telendos Party-eiland

De eerste woensdag op Telendos zaten wij alleen op een terras te eten. Zoveel stilte was ook weer wat te veel van het goede, dus besloten we naar Zorba's te gaan om wat te drinken, ook daar niemand. Terug naar Yiannis weer stil. Wel hoorden we al de hele avond overal op het eiland muziek komen vanuit de richting van Michalis. Toen Yiannis ging sluiten besloten we eens op onderzoek uit te gaan.

Het bleek niet ver te zijn, er was livemuziek bij Theophilus restaurant. Het geheel was opgezet volgens het concept dat alle Grieken in Nederland gebruiken en dit bleek erg aan te slaan (behalve natuurlijk bij alle andere restauranteigenaars). Zo'n menigte hadden wij op Telendos nog nooit bij elkaar gezien. Er bleken dan ook vele Grieken bij te zijn, zowel van Telendos als vanuit Kalymnos (Yiannis vaart elke woensdagavond tot 2.00 uur 's nachts om elk half uur de aan- en afvoer van feestgangers te regelen).

We werden opgevangen door een overijverige ober, die als een vervelende mug om je oren zoemde, hij wilde onse perse een gigantische vis aansmeren. Op de kaart zagen we dat het 30 euro per kilo was en wij begrepen dus gelijk waarom hij de vis van 1,3 kg zo graag kwijt wilde.
Het was zo druk dat de bediening het geheel al snel niet meer aan kon, ze hadden zelfs kinderen met een opgetekende snor ingezet.
Het Belgische echtpaar, dat we nog kenden van de Titanic, betaalde al snel met een tevreden gezicht. Waarna de vrouw opsprong en naar onze tafel rende en uitriep “Amai 33 euro voor 1 klein viske!”. Ondertussen zwaaide ze wild met het bonnetje/ bewijsstuk, dat zij voor altijd zou bewaren. Dat zagen en hoorden we de andere dagen wel, al snel was er niemand meer op het eiland die het verhaal niet had gehoord. De man zei nog dat wordt morgen een hamburger waarop zei schreeuwde "Niets!".

De muziek was geweldig en het was echt een leuk feest. Voor de omwonenden is het echter een ramp, het kruidenvrouwtje bijvoorbeeld staat de hele avond boos tussen de plantenpotten te gluren, waarna ze nog tot 2.00 uur op een stoel gaat zitten wachten onder een dekbed.
Het consiglio is echter helemaal ingepakt door Michaelis van Theophilus, die zitten op een muurtje en worden de hele avond voorzien van gratis Ouzo en Keftedes. Dit loopt zo uit de hand dat we opeens achter ons een stomdronken stem hoorden lallen, dit bleek het aardige hoofd consiglio te zijn, ze leek het in ieder geval erg naar haar zin te hebben.

Al bij al is het een leuke nieuwe aanwinst voor Telendos, elke woensdagavond, alleen is het nu elke donderdag erg stil want zowel meefeesters als niet-meefeesters kunnen pas om 2.00 uur slapen, wat ze daar absoluut niet gewend zijn. De andere dag gaat dan ook steevast het winkeltje van Stallas uren te laat open, is het kruidenvrouwtje de hele dag moe en chaggrijnig en verhoren de andere restauranteigenaars iedereen om erachter te komen wie er wel en niet aanwezig waren op het feest.
Telendos zal nooit meer hetzelfde zijn.




Geen opmerkingen: