woensdag, september 10, 2008

CitizenM says

Hoewel voor ons bedoeld om een nachtelijke vlucht wat comfortabeler te maken, is CitizenM Amsterdam Airport een belevenis op zich en niet te vergelijken met enig ander hotel.
CitizenM is een nieuw concept. Er is een minimum aan personeel, dit is vervangen door Hi-tech en een soort mascotte, diverse getekende mannetjes en vrouwtjes, de CitizenM (Citizen mobile). Zij spreken je overal toe met humorvolle teksten op muren, lift, etc; "CitizenM says...".

Om onze vakantie wat naar voren op te rekken besloten wij al 's middags Citizen Mobile te worden (ons vliegtuig vertrok die nacht om 5.20). Bij binnenkomst wordt je verwelkomd door een aantal computers waar je zelf incheckt en betaalt. Hoewel de procedure heel eenvoudig is waren er toch mensen die er niet uitkwamen, gelukkig voor hen zit, er dan toch nog een levend mens die eventueel wat hulp kan geven (niet Nederlandstalig).

Bij binnenkomst op de kamer valt direct het contrast op tussen de grootte van de kamer en het enorme bed dat een zeer groot deel van de kamer beslaat. Het bed is een wolk van kussens en dons, van waaruit je naar de grote LCD TV kunt kijken of uit het enorme raam waaronder het staat, en van waaruit je de aankomende en vertrekkende vliegtuigen bijna kunt aanraken. (pas op voor een kamer aan de andere kant, want daar heb je uitzicht op een lelijke doorgaande weg). Gelukkig is het goed geisoleerd zodat je een en ander niet ook nog eens kunt horen.

Op de stoel zat onze persoonlijke knuffel klaar om ons te verwelkomen; Business Citizen Marvin. Naast hem lag de Philips Moodpas waarmee de hele kamer bestuurbaar is, van de TV, wekdienst tot de gordijnen. Hiermee kun je ook de stemming van de kamer veranderen (bij het inchecken kies je reeds voor een stemming, waardoor er bij binnenkomst overal een bepaalde kleur licht uitstraalt en bijpassende muziek), wij hadden voor de relax stemming gekozen die goed beviel.
In het midden van de kamer bevinden zich een soort ronde tijdmachines. In een daarvan bevindt zich de wc, in de andere de enorme rainshower douche. Nadeel van deze laatste is dat de ronde deur volledig gesloten moet zijn daar deze anders niet werkt. Dit betekent altijd een kleine wachttijd op warm water, terwijl je zelf een koude regenbui over je heen krijgt. (er buiten wachten werkt niet want zodra je de deur opendoet stopt de douche onmiddellijk).
In de douche staan 2 flessen douchegel voor de avond en dag die behoorlijk sterk ruiken, dit is een probleem als je de dagdouchegel gebruikt, maar heerlijk bij de nachtversie.

Nadat we allebei gehuld waren in de nachtversiegeur besloten we een hapje te gaan eten. Dit kan in CanteenM. Het restaurant bestaat echter uit een wand met exclusieve opwarmprakjes die je zelf dient te bereiden in de magnetron. Geen probleem, op Schiphol zelf zijn genoeg mogelijkheden. Er zou een doorloopterminal zijn naar Schiphol, doordat wij het idee hadden dat dit een soort tunnel zou zijn konden wij deze eerst niet vinden, het blijkt echter een overdekte stoep te zijn. (bij vertrek met onze koffers, later die nacht, merkten wij pas dat zij een hele hoge drempel zijn vergeten).
Schiphol is altijd gezellig en wij bleven dan ook nog lang op een terrasje hangen, niet in de laatste plaats omdat er een piloot en een aantal stewardessen van KLM zaten en deze op luide toon smakelijke verhalen vertelden over hun werk. Hierdoor hoorden wij meer dan goed voor passagiers, wat eigenlijk niet eens een verrassing was. Slechte beveiliging, piloten die tot diep in de nacht met stewardessen uitgaan op bestemmingen vlak voor een vlucht, alle geruchten blijken gewoon waar te zijn.

Met rode oortjes gingen wij terug naar CitizenM, waar wij de keuze hadden uit een enorm filmaanbod om vanaf onze donzen troon te bekijken. Wij kozen o.a. voor De Vliegeraar. (ook een aanrader). Op tijd werden wij weer gewekt door een kudde olifanten (wij hadden voor de jungle-wekdienst gekozen) en opgewekt gingen wij richting vliegtuig.
CitizenM says; dit is pas een goed begin van een vakantie!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Je beschrijft het helemaal goed. Ik kwam er in augustus heel toevallig terecht en prijs sinds die tijd CitizenM aan alsof ik aandelen heb. Niet dus! Jammer want het is een erg slim concept. Inmiddels heb ik begrepen dat het gebouwd is van containers. Dat verklaard de prijs (niet duur) op een superlocatie. Je hebt een interessant blog. Ik kom zeker terug. vr groet Dzjo

Erika Koukos zei

Hoi Dzjo,

Leuk dat jij dezelfde ervaring hebt,
ik wist dat niet dat het van containers is gemaakt, maar zou best kunnen gezien het formaat. Maar wel heel comfortabele containers :-)