Kinderen blijken niet erg geliefd in vliegtuigen en vormen een belangrijke irritatiebron voor veel reizigers. Meer dan 60 procent zou een speciale sectie in het vliegtuig willen waar families met kinderen horen te gaan zitten. 20 Procent is kinderen zelfs liever kwijt dan rijk aan boord. Skyscanner, een zoekmachine voor vliegtuigtickets, ondervroeg 2.000 reizigers in een enquête na een incident tijdens een Qantas vlucht. Een 67-jarige Amerikaanse passagier had zich toen beklaagd over het continue huilgedrag van een driejarige peuter aan boord. Het gebrul van de draak zou haar gehoor hebben aangetast en ze vervolgde hiervoor maatschappij Qantas.
De meeste deelnemers aan de poll verklaarden dan ook dat ze zelf het liefst zo ver mogelijk verwijderd van kinderen willen zitten in het vliegtuig.
En zeg nou zelf wie heeft het niet meegemaakt? Gewapend met een heerlijke stapel boeken nestel je jezelf in een vliegtuigstoel. Nog voor je het eerste boek hebt opengeslagen klinkt er vanuit een stoel, schijnbaar in je directe omgeving, een oorverdovend gekrijs. Als je geërgerd rondkijkt of je niet ergens anders kunt gaan zitten, blijkt het kind in kwestie aan de andere kant van het vliegtuig te zitten. Om de eetlust op te wekken gaat een moeder naast je een poepluier verschonen, op het tafeltje waar men normaal de maaltijd zet. Hoe klein het kind ook is, de stank is altijd disproportioneel met het postuur van de welp. Tegen de tijd dat je oren gewend zijn aan het gekrijs en je neus aan de stank, hangt er plotseling een kind over de stoel voor je die, of je nu reageert of niet, urenlang ik "ik zie ik zie" met je gaat spelen.
Vanzelfsprekend zijn veel ergernissen het gevolg van nalatig gedrag van de ouders. Die denken zodra ze aan boord van een vliegtuig stappen dat zij ook vakantie van hun kinderen hebben. Aangezien dat soort types ook niet aanspreekbaar zijn op hun gedrag, zeg ik volmondig ja tegen een apart gedeelte in vliegtuigen voor ouders met kinderen. Deze cabine zou dan wel zodanig moeten zijn dat deze geluids- en stankdicht is. Alle zegen komt van beneden zeg maar, zodat we er boven van kunnen profiteren.
Bron
HLN
Labels: vliegen, kinderen, vliegtuig, overlast, geluidsoverlast, stank
4 opmerkingen:
helemaal mee eens.
Voor ieder normaal denkend mens hoort het krijgen van kinderen een weloverwogen beslissing te zijn.
Ook het vermijden van overlast aan je onmiddellijke omgeving is daar een onderdeel van.
Helaas werkt het bij de meest vruchtbaren onder ons niet zo....logisch want een overschot aan hormonen zet nou eenmaal rationeel denken finaal buiten spel.
Als wij dan ook nog eens de overbevolking van deze planeet in ogenschouw nemen dan lijkt het mij niet meer dan logisch dat men van overheidswege een kind-arme levensstijl gaat aanmoedigen.
een overlastfee per meevliegend kind en een aparte ruimte voor kinderen lijkt mij de beste oplossing.
het ene kind is het andere kind niet. Ipv allemaal dure aanpassingen ( de ticketpris vliegt dan weer omhoog) lijkt het mij praktisch een flesje chloroform aan de crew uitrusting toe te voegen..
Johnnie
Wat vooral opvalt is dat hoofdzakelijk Nederlandse kinderen zo onuitstaanbaar zijn.
Het moet toch iets te maken hebben met de "vrije" opvoedcultuur.
Eigenlijk worden kinderen in NL helemaal niet opgevoed...men laat ze gewoon hun gang gaan met alle gevolgen van dien.
Van een flinke oorvijg op z`n tijd is nog nooit een kind ter wereld slechter geworden maar alleen in Nederland is dit "not done"
Opvoeding begint met aan te geven waar de grenzen liggen omdat dit hier niet gebeurt, staan Nederlanders nu internationaal bekend als gepatenteerde onbeschofte boeren.
Een reactie posten