maandag, augustus 09, 2010

Het daar word ik niet vrolijk van alfabet

Wordt bij ons Rob de Geus van erg veel dingen niet vrolijk, in New York beven en sidderen de restaurants voor een nieuw hygiëne beoordelingssysteem.

Kijk wel of geen sticker van de Smaakpolitie is allemaal nog wel te overzien en/of overbluffen. In New York echter gaan ze serieuze Geuzen de straat op sturen, voor een nieuw restaurant hygiëne beoordelingssysteem. Het gaat dan puur om hygiëne en voedselveiligheid. Alle restaurants gaan beoordeeld worden en krijgen dan een certificaat met een A (daar word ik vrolijk van), een B (de vrolijkheid is al ver te zoeken) of een C (daar word ik helemaal niet vrolijk van). Het ergste voor de horecaondernemers is dat dit certificaat duidelijk zichtbaar voor het raam moet hangen. heb je een C dan kun je dus net zo goed je zaak sluiten. Wel krijgen restaurants nog een maand de kans om zichzelf te verbeteren.

Op zich best een goed systeem, zou in Nederland ook best ingevoerd kunnen worden. Het is tenslotte schandalig als je kijkt en hoort hoe vies het vaak in restaurants is, en daar moet je dan nog flink voor betalen ook. Als je er iets van oploopt krijg je nog zelden je gelijk ook, want je hebt immers op een dag wel meer gegeten en gedronken dan net in dat ene restaurant. Natuurlijk hebben we de VWA, maar dat is ook maar steekproefsgewijs en het moet wel erg vies zijn willen de klanten van zo'n controle ooit iets merken.

Bron
NZ Herald

Labels: hygiëne, restaurants, voedselveiligheid, VWA, Smaakpolitie, Rob de Geus, beoordelingssysteem, New York

1 opmerking:

barbapapa zei

Het is ook waanzinnig dat mensen zich nog steeds door de horeca een oor laten aannaaien. Er zullen vast een paar uitzonderingen zijn maar over het algemeen is de prijs/kwaliteitverhouding in de horeca zo ver zoek dat je wel een echt rund moet zijn om nog uit eten te gaan of een biertje te gaan drinken in een kroeg.
Maar gelukkig denk ik er niet alleen zo over...er zullen nog veel Kooistratypes hangen de komende tijd.