dinsdag, augustus 03, 2010

Amsterdamse supermarkt omgebouwd tot komposthoop

Wij denken wel eens dat Deen slechte groenten heeft, het VWA heeft nu een supermarkt in Amsterdam ontdekt waar de kwaliteit zo slecht is dat de helft van de voorraad rot en dood, en de andere helft springlevend door de winkel vliegt en kruipt.

In 2009 zijn er meerdere controles bij het bedrijf gedaan en allen overtroffen ze veruit de verwachtingen van de controleurs. Zo vonden ze
beschimmelde feta, door muizen aangevreten zakken rijst, pakken griesmeel begroeid met schimmel, een heleboel muizenkeutels, muizen-urine en de geur van bederf aan. Later dat jaar hadden de eigenaren nog meer hun best gedaan om er een spektakelstuk van te maken, en troffen de controleurs onder andere nog een zakje bonbons met levende motten erin aan en stond er een krat rotte tomaten met daaromheen een grote zwerm fruitvliegjes. In het magazijn trof men diezelfde dag nog meer bonbons aan, aangevreten, met muizenuitwerpselen. Ook lagen er voorverpakte worsten, vanzelfsprekend, over de houdbaarheidsdatum, waar ook muizen van hadden gegeten. In de winkel hing spinrag tussen de blikken en de voorverpakte couscous en het rooster van de groentekoelcel was beschimmeld. Bovendien lag op een snijtafel bruinkleurig waterig vocht, en vanonder de snijplank kwam een penetrante geur. Op een rek in de slagerijkoelcel groeide schimmel.

Morgen moeten de eigenaren zich voor de rechter verantwoorden, tot nu toe hebben zij zich van alle commentaar onthouden.

Bronnen
Het Parool
Distrifood

Labels: VWA, supermarkt, rechter, rot fruit, rotte groente, muizen, spinrag, bedorven

Geen opmerkingen: