vrijdag, augustus 06, 2010

Iedereen kan president worden: Wyclef Jean kanditaat voor Haïti

Vorig jaar, nog ver voor de aardbeving, zagen wij met eigen ogen hoe arm de mensen zijn in Haïti. Ook toen al waren er vele initiatieven van met name buitenlandse organisaties en particulieren die op niets uitliepen, omdat er altijd plaatselijke "coördinatoren" opstonden die de hulpgoederen wel eens eventjes zouden verdelen. Met als gevolg dat alleen de vermeende hulpverleners er beter van werden.

Helaas willen ook mensen die zelf geld zat hebben profiteren van zij die niets hebben. Zo is daar Wyclef Jean, niet alleen schijnt hij heel wat hulpgoederen achterover gedrukt te hebben (volgens Sean Penn alleen al 400.000 dollar), maar heeft zelfs nog verdere plannen Haïti helemaal over de afgrond te duwen. De hiphopster heeft zich namelijk officieel kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen eind november in Haïti.

Jean is in Haïti geboren en razend populair in het Caribische land. Hij werd bekend met de hiphopband The Fugees en werkte later met onder anderen artiesten als Shakira. De inmiddels 40-jarige Jean bracht zijn eerste levensjaren door in een buitenwijk van Port-au-Prince. Hij vertrok met zijn ouders naar New York toen hij negen jaar oud was.

Bronnen
Nu
Wiki

Labels: Haïti, hulp, aardbeving, presidentsverkiezingen, Caribisch, The Fugees, Wyclef Jean, hiphop

1 opmerking:

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Vrouwe Baardwijk,
Die man kent er natuurlijk niks van. Integendeel, hij zal alleen aan zichzelf denken. Dat de mensen dat niet doorzien...