maandag, augustus 30, 2010

Predikant Terry Jones wil Koran verbranden

De Amerikaanse predikant Terry Jones van Het Dove World Outreach Center in Gainsville organiseert op 11 september de "Internationale verbrand de Koran dag". Dat het Dove World Outreach Center geen fan is van de islam blijkt al als je bij hun gebouw aankomt, op een bord voor het gebouw staat de zin 'De islam is des duivels'.

Voorheen bracht Jones de christelijke boodschap van naastenliefde vooral door homohaat. Homohater is hij nog steeds, maar tegenwoordig is zijn haat nog meer gericht op de islam.
Al zegt deze controversiële "kerk" zelf voor het woord van de bijbel te staan en de liefde die deze verkondigt, zaaien zij slechts haat in de wereld. Jones zegt dat het niet gaat om haat, maar om de waarheid van het christendom, en om moslims bekeren. “We houden van de moslims en hopen dat ze tot de ware verlossing komen. We vallen de islam aan, het geloof, en de islamitische wet, de sharia”. Een vreemde manier van "liefhebben" lijkt mij.

Een zeer controversiële organisatie dat Dove World Outreach Center. Of je hier nog van christelijk kunt spreken is zeer de vraag. Met het christelijk geloof houden zij zich in ieder geval niet bezig. Als je de website van de organisatie bekijkt is de organisatie slechts bezig hun haat tegen de islam te verspreiden. Er is geen enkele christelijke boodschap op de site te vinden, het lijkt meer een anti-islam bolwerk dan een religie.

Bronnen
BBC
Kerknieuws

Labels: Dove World Outreach Center, islam, verbrand de Koran dag, Terry Jones

Geen opmerkingen: