zondag, augustus 15, 2010

Landje pik met behulp van de doden

In en rond Jeruzalem doet men er alles aan om zichzelf een stukje grond toe te kunnen eigenen. Zelfs graven zijn er niet heilig en worden hiervoor misbruikt.

De gemeente van Jeruzalem had aan talloze moslimfamilies toestemming gegeven om de graven op het Mamilla Moslim Kerkhof te restaureren en te reinigen. Helaas is er zelfs voor de doden weinig ontzag meer en werden de doden een mooi excuus om wat extra land in handen te kunnen krijgen. En zo stonden er na de restauratie- en reinigingswerkzaamheden plotseling 300 nieuwe graven extra op het kerkhof en in het aangrenzende Onafhankelijkheidspark (Gan HaAtzmaut).

Vanzelfsprekend zou er een oorlog in een oorlog ontstaan als de graven nu zonder meer geruimd zouden worden. Dus moeten nu experts van het Bureau voor Antiquiteiten elk graf bestuderen en vaststellen of het inderdaad om een nieuw graf gaat. En zo hebben zij inmiddels al 300 nieuwe graven ontdekt, waar in plaats van menselijke resten slechts plastic flessen, sigarettenpeuken en stukjes PVC pijp in aangetroffen werden.

Bron
Arutz Sheva

Labels: Israël, Jeruzalem, graven, moslims, Mamilla

Geen opmerkingen: