dinsdag, april 19, 2011

30 April EU wet tegen medicinale planten

Op 30 april 2011 stemt het Europese Parlement over een wet die het gebruik van medicinale kruiden en planten moet verbieden.

In essentie komt het erop neer dat alle kruiden (mint, knoflook, brandnetel, etc. etc.) en natuurlijke producten vanaf dan gelijkgesteld zullen worden met medicijnen wanneer er geneeskrachtige of ziekteremmende effecten aan worden toegeschreven. Dit betekent dat ze om nog legaal te kunnen worden verhandeld moeten worden erkend en dezelfde procedure moeten doorlopen als farmaceutische producten, waarvan de kosten varieren tussen de 80.000 en 120.000 euro, om nog maar te zwijgen over de tijd die met zo'n procedure gepaard gaat.

Niet moeilijk om hierachter de invloed van de farma- en voedselmultinationals te zien. Lees maar eens over de Codex Alimentarius en het zal je allemaal duidelijk worden.
De omschrijving zou zo ruim zijn dat werkelijk alle soorten voedsel, kruiden en voedingsstoffen als medicinaal beschouwd worden.De wet zal een regelrechte aanslag op onze gezondheid zijn en vooral ook op de vrijheid van de Europese bevolking. Het is absurd dat je niet meer zelf kunt kiezen hoe jij aan je gezondheid wilt werken. Dr. Vogel zal zich omdraaien in zijn graf.

Ben je het hier ook niet mee eens teken dan de petitie.

Bronnen
Forbidden healing
Grainne
Stop het verbod
Diep Magazine
Uitdaging

Geen opmerkingen: