woensdag, april 20, 2011

Priesters leiden homoseksueel leven in Vaticaan

De Heilige Stoel zit opnieuw in een netelige situatie, terwijl ze van de gelovigen kuisheid verlangt, schijnen priesters in Rome alles te doen wat de paus verboden heeft.

Het boek van journalist Carmelo Abbate, met de titel 'Sex and the Vatican, een geheime reis in het rijk van de kuisheid', is gebaseerd op anonieme getuigenissen. Het omschrijft homoseksuele relaties tussen priesters of met leken, die regelmatig voorgekomen zouden zijn. De auteur zegt met een verborgen camera plaatsen waar homoseksuelen samenkomen bezocht te hebben.
Priesters delen hun leven tussen de kamers van de Via della Conciliazione (de laan die naar de Sint-Pietersbasiliek leidt) en het Romeinse nachtleven", zegt de Italiaanse uitgever Piemme. Het boek gaat ook over romances met vrouwen, over zonen en dochters van priesters en zelfs over clandestiene abortussen.

Het Vaticaan weigert alle commentaar over het boek. "We kunnen niet op alle boeken die slecht over de kerk spreken, reageren", heeft hij het persagentschap AFP gezegd.

Bron
HLN

Geen opmerkingen: