zondag, juli 03, 2011

De Keizerskroon

Na Tsaar Peter de Grote en nog duizenden en duizenden andere gasten sinds 1711, was het dit weekend onze beurt om een nachtje in hotel De Keizerskroon in Apeldoorn te verblijven.

Het hotel is rustig gelegen naast Paleis Het Loo en al is het niet ver van Almere, je komt er in een totaal andere wereld. Een wereld van bossen, statige huizen en een hotel met een grandeur van weleer. Al ben ik ietwat republikeins van aard, gezien de culinaire verrassingen hadden we toch voor het koninklijke "Maximaal genieten" arrangement gekozen. Dit hield onder andere in dat er een leporello op de kamer zou liggen. Een wat? Tja wij hadden ook geen idee, maar het bleek een uitvouwbaar boekje te zijn over 10 jaar Maxima in Nederland. Een gevalletje leuk voor in de kast.

Het hotel was verder niet verkeerd, een prima kamer, een mooi zwembad en over het algemeen vriendelijk personeel. Verder was het overal heel erg schoon, wat ook best belangrijk is. Minpuntjes waren de kapotte sauna, Wifi tegen betaling (wat toch niet meer van deze tijd is) en in de bar hadden ze van bieren alleen Brand bier terwijl er wel 6 soorten Whiskey verkrijgbaar waren.

Het diner was geweldig en veel verfijnder dan we hadden verwacht. De bediening was uitstekend, op een bepaald type serveerster na, die ze gelukkig alleen bij het ontbijt los lieten. Deze laatste soort was meer het type kampbewaarster en dirigeerde mensen met harde stem naar hun plaatsen. Zelf had ik met een van deze beulinnen een broodaanvaring; met een groot mes ging deze grove tante een brood te lijf, waarna ik vanzelfsprekend een van de afgesneden boterhammen op mijn bord laadde, dit werd direct bestraft; ten overstaan van de hele ontbijtzaal werd mij toegesnauwd dat dat haar brood was, bestemd voor roomservice en zeker niet voor mij.

Al bij al is Bilderberg niet verkeerd. Het is er goed geregeld en perfect is het nergens, gezien er overal mensen werken en geen robots. Juist deze onvolkomenheden geven, mits beperkt toegepast, ook wel weer wat sjeu en stof tot lachen aan een weekendje weg.


Geen opmerkingen: