zaterdag, augustus 23, 2008

Salada Samba the New Kitch'in Town

In het stadshart van Almere komen de nieuwe horecagelegenheden als paddenstoelen uit de grond geschoten. Slechts 1 was er zo vriendelijk de ondernemers in Almere een dinerbon te sturen voor een gratis diner met glas wijn voor 2 personen; Het Apollo hotel. Daar de bon bijna zijn houdbaarheid had verloren moesten wij hier afgelopen week nog snel even van profiteren.

Het hotel bevindt zich in een modernistisch gebouw van de Britse architect Will Alsop. Die heeft het hotel op poten gezet, om de stad niet af te snijden van de waterkant. De lobby en het restaurant zitten in een aardappelvormig gebouw op de grond, bekleed met koperkleurige platen en voorzien van bolle patrijspoorten.

Een vriendelijke ober heette ons van harte welkom bij SaladaSamba, zoals ze zelf zeggen "the New Kitch'in town". Het moet een bruisende plek zijn, levendig en vol energie, waar je gewoon jezelf kunt zijn. Al ziet het interieur er hip en vrolijk uit, erg levendig was het er nog niet. Slechts een handjevol ondernemers, (natuurlijk) ook allemaal met bon. Toch bleef de ober ook na het zien van de (zoveelste) bon alleraardigst.
We aten de tonijnsteak en de tortilla's, beiden van de Plancha, een grote bakplaat. De tonijn was verrassend goed, de tortilla was wat saai. Maar verder prima gegeten. De rekening (van alleen extra drankjes) werd door de ober zonder blikken of blozen in een kartonnen boekje aangereikt. Toen wij uiteindelijk moesten pinnen, vergezelde hij ons daarvoor nog galant naar de receptie, alwaar alweer zo'n vriendelijk personeelslid stond.

Zeker een aanrader waar we vaker zullen komen, vriendelijke bediening is tegenwoordig een uitstervend ras. Ook hebben ze er vele salades, dus heel geschikt voor een gezonde lunch. Ze hebben daarvoor een heus doe het zelf pakket.

Geen opmerkingen: