zondag, januari 25, 2009

Van Bommel persona non grata bij Auschwitz herdenking

In het Amsterdamse Wertheimpark bij het 'Nooit Meer Auschwitz' monument wordt zondag om 11.30 uur voor de 53e keer de jaarlijkse Auschwitz-herdenking gehouden. De bijeenkomst zal niet alleen worden bijgewoond door leden van de joodse gemeenschap, maar ook door vertegenwoordigers van diverse Marokkaanse moslimorganisaties.

Minister Eberhard van der Laan van Integratie riep donderdag vooral Marokkaanse Nederlanders op de Holocaustherdenking te bezoeken. De deelname van Marokkanen zou tot meer begrip tussen joden en moslims moeten leiden. Dit heeft mijns inziens weinig zin als alleen Marokkanen dit begrip tonen, zij vertegenwoordigen toch niet alleen de moslims?

De herdenking van de bevrijding van het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau op 27 januari 1945 is onder druk komen te staan door de Israëlische inval in de Gazastrook. Er werden demonstraties tegen Israël georganiseerd en diverse antisemitische incidenten gemeld. Het is onbekend of er extra veiligheidsmaatregelen zijn genomen om de herdenking in goede banen te leiden.

SP-Kamerlid Harry van Bommel (die met zijn testosteron haargrens) besloot onlangs na overleg met het Nederlands Auschwitz Comite de herdenking te laten schieten. Hij deed dit omdat hij had meegelopen in een protestdemonstratie waarin onder meer 'Hamas, Hamas, Joden aan het gas' gezongen werd. Buiten het feit dus dat hij nyfomaan is heeft hij dus nog meer problemen. Harry zou bovendien de vrouwelijke (en misschien ook wel mannelijke) Auschwitz overlevenden nog niet met rust kunnen laten

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ach ja... zo zie je maar weer, welke ideologie je ook aanhangt, iemand die een andere ideologie aanhangt kan altijd weer iets vinden om de ander op aan te vallen.
Ik denk dat je de jodenvervolgiing in Auschwitch los moet koppelen van wat er nu in Israel gebeurd, en dan is het dus heel goed mogelijk om te demonstreren om hetgene wat Israel in de Gaza strook doet, en ook meeloopt in een herdenking van de Auschwitch gevallenen.
En dat er dan mensen meelopen die leuzen roepen die belachelijk zijn, onpasselijk, en niet goed te praten, daar zou ik me ook niet verantwoordelijk voor voelen, als ik daar had meegelopen. De leuzen waren beneden alle peil, maar daar kan je denk ik Harry van Bommel niet op aanspreken.

Anoniem zei

Harry van Bommel is sowieso persona non grata, of je hem nu bekijkt als het misselijke excuus voor een mens dat hij is of als mislukt politicus met een ongelofelijke minachting voor vrouwen dat maakt niet uit.

Het is onbegrijpelijk dat hij al zo lang op onze belastingcenten teert.