donderdag, januari 15, 2009

Hispaniola Explorer; Dominicaanse Republiek en Haïti

Wat Columbus in 1492 al deed, hebben wij de afgelopen twee weken gedaan; het ontdekken van Hispaniola (Dominicaanse Republiek en Haïti).

Het begon allemaal met het feit dat Michael 40 werd, hij mocht kiezen waar hij dat wilde vieren. Toen hij 18 was is hij naar de Dominicaanse Republiek geweest en dus leek dit hem een mooie gelegenheid om nog eens te gaan. 22 Jaar is een lange tijd, het hotel van destijds heeft het niet gehaald, dus maar een ander hotel genomen (Casa Marina Reef) wel in dezelfde plaats; Sosua.
Mij leek het leuk eens wat Voodoo rituelen in het echt te zien, je kunt daarvoor naar West Afrika, maar doordat de slaven het hebben meegenomen uit Afrika wordt er, met name in Haïti, ook veel aan gedaan.

In niets lijken de landen van Hispaniola op elkaar. Is de DR groen, Haïti is kaal en ontbost. Is de DR al arm, Haïti is vele en vele malen armer. In de DR wonen voornamelijk Mulatten, in Haïti is de bevolking bijna geheel Afrikaans gebleven. En zo zijn er nog tientallen enorme verschillen tussen de landen.

Wij hebben naast veel gezien ook lekker geluierd, cocktails gedronken, gelezen en al wat nog bij vakantie vieren hoort. De komende tijd zullen alle verhalen op het blog te lezen zijn.

Geen opmerkingen: