woensdag, augustus 19, 2009

Bigamie in Chinese fabriek

Sommige mannen deinzen nergens voor terug, twee Chinese vrouwen, die in dezelfde fabriek werken, moesten tot hun opperste verbazing vaststellen dat ze met dezelfde man getrouwd waren.

Hun gemeenschappelijke echtgenoot, de 42-jarige Cui Bin, trouwde eerst met Zhang Dandan. Het paar kreeg samen een dochter. Cui wilde echter liever een zoon en omdat men in China maar één kind mag hebben, zocht hij daarom in het geheim een tweede vrouw. Die vond hij al snel en zo trouwde hij ook nog met Wang Na. Dit paar kreeg samen een zoon.

Cui werkte een ingewikkeld schema uit om zijn tijd te verdelen tussen tussen zijn twee vrouwen. Intussen raakten de twee dames met elkaar bevriend op het werk in de fabriek. Wang wist dat haar vriendin een dochter had en dat haar man bouwvakker was die vaak ver weg werkte. Zhang wist dat Wang onlangs getrouwd was. De waarheid kwam aan het licht toen Wang haar man hoorde telefoneren met een andere vrouw. Achterdochtig als ze was, belde ze het nummer en kwam zo uit bij haar vriendin-collega. "De vrouw aan de andere kant van de lijn zei dat ze getrouwd was met Cui Bin. We hadden meteen elkaars stem herkend. Geen wonder dat we razend waren op Cui en hem prompt aangaven bij de politie".

Geen opmerkingen: