zondag, augustus 02, 2009

Internationale, filosofische barbecue

Na een weekje uitstel door slechte weekend-weersomstandigheden, was het gisteren eindelijk tijd om te barbecuen met Edwin, Lena en Lena's broer Zjenja. Het was op de valreep want het was Zjenja's laatste avond, vandaag zit hij weer op het vliegtuig naar Sint Petersburg.

Zjenja bleek, net als wij, een enorme fan te zijn van Israël. En zo kwamen wij achter het schokkende feit dat wij Edwin, na 20 jaar, helemaal niet zo goed kennen als wij dachten, hij bleek wat Israël betreft namelijk heel andere denkbeelden te hebben dan wij. Maar geen probleem, even goede vrienden :-). Het was en bleef een gezellige avond.

Onze vrienden zijn gek op Borat, en nu dus ook op Bruno. Wij vonden er echt helemaal niets aan. Maar door de stukjes die zij ons lieten zien moet ik zeggen dat mijn mening toch wel wat is bijgedraaid. Borat en Bruno blijf ik niets vinden, maar Sacha Baron Cohen heeft wel degelijk echt grappige typetjes neergezet.

Daarna namen de filosofische gesprekken een dermate hoge vlucht dat er besloten werd een nieuwe religie te stichten, het Michaelisme. De bijbehorende bijbel was snel geschreven, want deze was kort maar krachtig; je moet gewoon van het leven genieten.

Als herinnering aan deze mooie avond wilde Zjenja graag een brief hebben van Michael met een boodschap om thuis op de spiegel te hangen. De boodschap was dat hij zijn eigen god is en voortaan de mogelijkheid heeft zijn eigen werkelijkheid te creëren. Ondanks dat Zjenja zelf professor is in de filosofie, was hij erg blij met deze stelling.

En zo werd deze gezellige avond afgesloten met een wijze les, waar wij eigenlijk allemaal wel wat mee kunnen.

Geen opmerkingen: