maandag, oktober 26, 2009

Bizarre religies: The Church of Euthanasia

Alhoewel meer een cult dan een religie, is de Church of Euthanasia van rev. Chris Korda zeker bizar te noemen. Deze cult is voornamelijk rond Boston en Massachusetts (VS) gevestigd, maar heeft dankzij internet toch een onevenredig grote aanhang in de rest van de wereld. Zelf noemen zij zich een non-profit, educatieve stichting om de balans tussen de mens en de overige soorten op aarde te herstellen. Dit doel moet voornamelijk bereikt worden door middel van de vier pilaren van deze organisatie: zelfmoord, abortus, kannibalisme en sodomie.

Zelfs voor de meest simpele ziel zijn de geboden van deze absurde cult gemakkelijk te onthouden, het is er namelijk maar 1: Gij zult zich niet voortplanten. De CoE wil de wereldpopulatie "alleen" terugbrengen op vrijwillige basis. Moord hoort daarom niet bij hun gereedschap, maar daar zullen tegenstanders van hun vier pilaren wellicht anders over denken.

Van de slogans van CoE zul je, tenzij uitermate depressief, niet blij worden: "Save the Planet, Kill Yourself" en "Eat a Queer Fetus for Jesus".
De organisatie wordt al jaren in de gaten gehouden, nadat een vrouw zelfmoord heeft gepleegd met behulp van instructies op hun website, hoe verstikking met Helium te bewerkstelligen, werden ze dan ook gedwongen de praktische instructies van de site te halen.

Klinkt allemaal negatief, toch moet dit wel meevallen daar er ook zeer weldenkende mensen aan de organisatie gelinkt zijn zoals de Nederlandse Karin Spaink. En ook hun stellingname dat het beter is een kind te adopteren dan te verwekken, vanwege de overbevolking, is mijns inziens niet verkeerd. Het lijkt er daarom op dat het allemaal meer aandachttrekkerij is dan gevaarlijk, negatieve aandacht is tenslotte ook aandacht, al weet ik niet genoeg van de organisatie af om er daadwerkelijk een oordeel over te kunnen vellen.

Bronnen
Website CoE
Scribd

Labels: The Church of Euthanasia, CoE, Chris Korda, zelfmoord, abortus

1 opmerking:

Rambi zei

ja,..volgens mij uiten zij zich zo negatief om extra aandacht te krijgen. Bovendien zullen de extreme christenen er wel alles aan doen om hen in een slecht daglicht te plaatsen wat de media dan weer gretig overnemen.

Maar de basis is wel OK, de mens is voor de aarde een woekerend virus dat zich minder snel moet gaan voortplanten. Weldenkende mensen zijn zich daar al van bewust. Voortplanting lijkt dan ook vooral nog een hobby voor Tokkies.