maandag, oktober 05, 2009

Dierendag 2009 in Engeland en op Telendos

En ook dierendag 2009 is, tot vreugde van het dierenrijk, niet ongemerkt voorbij gegaan.


n Engeland wisten twee politiepaarden niet wat ze overkwamen. Hebben ze normaal met hooligans te maken, nu stond er een boeddhistische non om ze te zegenen en kregen ze een heuse boeddhistische ceremonie voor hun paardengebitten. Dit alles was onderdeel van de viering van dierendag door het Jamyang Buddist Centre. De non raakte elk dier aan met een heilig object, waarna ze nog een paar rondjes om hen heen wandelde met een stupa.

Niet alleen boeddhisten achten dieren hoog, ook op Telendos was dit jaar het tij gekeerd, vooral in het voordeel van de katten. Waren ze vorig jaar nog allemaal uitgemoord, dit jaar was er zelf een nestje van 4 wezen uit Kalymnos geadopteerd. Nog veel te klein om op eigen pootjes te staan, leken ze aanvankelijk weinig overlevingskansen te hebben. Ze werden echter zo verwend met allerhande lekkernijen uit de keuken van Rita en Petroula, dat we ze met de dag zagen groeien. Bij de gasten waren de drie broertjes en hun zusje razend populair, de vraag naar hun namen bleef dan ook niet lang uit. Wij namen met liefde de doopplechtigheid op ons, en zo gaat het viertal nu door het leven als Mythos, Retsina, Ouzo en Metaxa.

Mocht je nog naar Telendos gaan: Mythos is de zwart/witte, Retsina rood/wit, Ouzo donkergrijs en Metaxa is de lapjeskat.

Geen opmerkingen: