donderdag, december 24, 2009

Een droom komt uit

Toerisme Vlaanderen heeft in New York een lang gekoesterde wens tot werkelijkheid gemaakt. Op een uitnodiging voor een receptie in New York staat een kaartje van België waarop Wallonië nergens te zien is en Brussel zo ongeveer op de plek van Dendermonde ligt.

De uitnodiging werd verstuurd voor een receptie op 7 december in New York voor de lancering van de Vlaams-Nederlands promotie-actie 'Holland & Flanders, so close, so different'. Bedoeling is de Amerikaanse reisindustrie warm te maken voor trips naar het land.
Afzender was Toerisme Vlaanderen dat deel uitmaakt van het 'Flanders House' in hartje New York. Toerisme Vlaanderen wijt het aan de snelheid waarmee het evenement, inclusief de uitnodiging, in mekaar moest worden gebokst. 'De uitnodiging is duidelijk niet voldoende gecontroleerd.'

In Franstalig België wordt gepikeerd gereageerd op de annexering van Wallonië en de 'nieuwe' positie van Brussel. 'Het lijkt wel een banlieue van Antwerpen'. 'De Vlaamse fantasie grenst aan het extreme', luidt het in La Dernière Heure. Toerisme Vlaanderen ontkent dat het hertekenen van België bewust gebeurd is.

Bron
De Tijd

Labels: Belgie, Wallonie, Vlaanderen, Toerisme Vlaanderen, Antwerpen, Brussel

Geen opmerkingen: