vrijdag, december 04, 2009

Marcel winnaar Expeditie Robinson 2009

Gisteravond was eindelijk de ontknoping van Expeditie Robinson 2009 en konden we zien dat wie slim is uiteindelijk wint, en dus de echte Robinson is.

Winnaar Marcel Vandezande pakte het spel uitermate sluw aan, hij had van ons dan ook al enkele weken geleden de bijnaam "'t voske" gekregen. (niet te verwarren met "t viske"). Helaas konden de meeste puriteinse Nederlanders zijn gedrag niet waarderen, waaronder de principiele Esmeralda, die maar niet kon inzien dat principe-afspraken op het eiland heel anders zijn dan in het echte leven. Gelukkig voor haar kon ze tijdens de finale toch nog even haar gal spuwen. Het zag er naar uit dat zij levenslang gefrustreerd zal blijven.

Het is sowieso opvallend dat Nederlanders en Belgen zich zo heel erg naar de cliches van hun landen gedragen op het eiland. Zo zie je steeds weer dat de meeste Nederlanders toch echte calvinisten blijven; ze maken zich vanaf aflevering 1 ontzettend druk over wie er moet winnen, dit moet iemand zijn die in hun ogen een echte Robinson is, iemand die echt kan survivallen en ook nog eens altijd 100 % eerlijk is. De Belgen pakken het veel slimmer aan, die zien dat het gewoon een spel is, hierin was Marcel echt meesterlijk. Een terechte winnaar dus.

Marcel Vandezande is met zijn 53 jaar de oudste winnaar van Robinson. Leek het in het programma nog dat hij een zielige oud-mijnwerker was met stoflongen en een klein pensioentje, direct na afloop van de finale zat hij bij Jensen, en hoorden en zagen we een heel ander verhaal. Marcel woont op Cran Canaria, is duikinstructeur en leeft het leven van een bon-vivant. Dat hij het spel zo tactisch speelde, valt blijkbaar niet bij iedereen in de smaak. Voor de lol ging hij de laatste weken wel eens op internetforums lezen wat ze over hem schreven: "dat vies manneke (lacht)! Ach, het zo spelen is de enige manier om ver in het spel te geraken.
En dat is gelukt, de sluwe vos keerde 50.000 Euro rijker terug naar Gran Canaria.

Labels: Expeditie Robinson, Esmeralda, Esmeralda Izeboud, Marcel, Marcel Vandezande, Gran Canaria, Winnaar Robinson 2009, mijnwerker, Dennis, Rita, Marina

Geen opmerkingen: