zondag, december 27, 2009

Exotische kerst met de brenger van het licht

Dit jaar hadden we een exotische kerst gepland bij Remco in het idyllische Zwijndrecht. Aldaar zouden we Remco's nieuwe woning bekijken, een bezoek brengen aan de Ridder van Zwijndrecht, een nieuwe geit zoeken en dineren bij het Bolleke in Dordrecht. Helaas gooide de lies van Michael roet in het kerstdiner, die kreeg plotseling een breuk waardoor Michael eerst geopereerd moet worden alvorens exotische reizen te kunnen ondernemen. En als de berg dan niet naar Remco komt, komt Remco gewoon naar de berg, in Almere.

Zo werd het dus een exotisch, Thaise kerst bij Yim Siam. Gezien wij Jut en Jul zijn de laatste tijd, Michael kan niet lopen en ik niet rijden (als het glad is), besloten we geen misbruik van Remco te maken en een taxi te bestellen bij Taxi 001, het bedrijf waar volgens hun eigen website alle taxi's een pinapparaat hebben. Dat was gemakkelijk want dan hoefden we zelfs niet eerst te gaan pinnen, met alle skimgevaar vandien. Aangekomen bij het Thaise restaurant deelde de chauffeur mee dat hij nu net de enige was zonder pinapparaat, afwassen was geen optie, daar er behalve woorden nog niets vuil gemaakt was. Gelukkig kon Remco ons uit de brand helpen.

Bij Yim Siam was het eten als vanouds heerlijk en de ambiance heel gezellig. De buren een eindje verderop hadden het wat minder gezellig zagen wij, daar werd eerst het gourmetstel van 3 hoog naar beneden gegooid, waarna er een oma met rollator door de straat stoof en de ongelukkige vrouw des huizes zich achter een auto moest verschuilen, vrede op aarde begon voor haar man blijkbaar niet thuis.

De andere dag loste Remco in no time het mysterie van de toeter op en zo werd hij, heel kerstelijk, de brenger van het licht.







Thais kerstmenu
Kai Yim mie kroop
Kipsaté op spiesjes van suikerriet geserveerd met krokante mie
Tom yam khoeng Andaman
Pittige soep met garnalen en champignons
Khaeng kai sapparot
Rode curry van kipfilet met ananas en kokosmelk
Moe thod thakrij
Gebakken varkenshaas met citroengras in sojasaus
Ped yang phad bai kaprauw
Gebakken eend met basilicum, uien en kousenband
Khoeng phad pak
Gebakken garnalen met groenten in sojasaus
Witte rijst
Yim aroy
Verse Thaise mango met kleefrijst en kokosmelk
Koffie of thee

Labels: Zwijndrecht, Thais, kerst, kerstdiner, Ridder van zwijndrecht, geit, Bolleke, Dordrecht, exotisch, brenger licht

Geen opmerkingen: