vrijdag, februari 12, 2010

Curaçao; Butterfly Garden

Daar wij op Curaçao nog nooit de Vlindertuin hadden bezocht, moest het er deze keer toch maar eens van komen. Bij aankomst reden we op de hooggelegen parkeerplaats bijna de afgrond in, maar het was het allemaal waard.

Een allervriendelijkste Duitse vrouw heette ons welkom en bracht ons naar de tuin. Dit is een soort aanbouw bij het huis met een net erover. Het ziet er prachtig uit, als een soort paradijselijk oerwoud. Daartussen vliegen de vlinders rond bomen, struiken en je hoofd. De vlinders zijn allen afkomstig uit Zuid- en Midden-Amerika en leven slechts 2 a 3 weken. Een dure aangelegenheid want daarna moet de eigenaresse weer nieuwe kopen a EUR 800,- per zending.

Na afloop van het bezoek krijg je nog een glaasje fris op het kraakheldere terras. De vriendelijke eigenaresse probeerde ons nog van alles te vertellen, maar kwam daar amper aan toe. Al waren wij de enige gasten, ze werkte zich een slag in de rondte. Ten eerste omdat zij een soort van smetvrees leek te hebben en niet aflatend aan het poetsen en dweilen was, daarnaast ging onophoudelijk de telefoon. Dat bleken allen incasso-telefoontjes te zijn. De eigenaresse had de zaak nog maar een paar maanden geleden overgenomen, en nu bleek dat de vorige eigenaar haar met een enorme berg onbetaalde rekeningen heeft laten zitten. Als je alleen al het sommetje maakt van entreeprijs minus de kosten dan ziet dat er al heel somber uit, en dan nog al die schulden, volgens mij valt dat niet meer weg te poetsen. Wel hoorden we dat het restaurant bij de Vlindertuin uitstekend is, dat zal de Vlindertuin van een vroege ondergang moeten redden.

Labels: Curaçao, Vlindertuin, Butterfly Garden

Geen opmerkingen: