maandag, december 27, 2010

Almere plotseling vol (nep)krantenbezorgers

Het is heel gek, maar het beroep van krantenbezorger is plotseling razend populair geworden. Terwijl de kranten hier niet of foutief bezorgd worden, blijkt nu dat wij maar liefst 20 krantenbezorgers hebben, de ene nog jonger en vriendelijker dan de andere. Sinds een week wordt er dan ook vrijwel elke dag bij ons aangebeld door weer een ander vriendelijk jongetje met een grijns van oor tot oor om ons een geweldig gelukkig Nieuwjaar te wensen.

Na het vriendelijke vertoon volgt steevast de opgehouden hand, die na de zoveelste krantenbezorger vanzelfsprekend leeg blijft. De politie waarschuwt dan ook voor oplichters die zich voordoen als krantenbezorgers. Zij bellen bij mensen aan en vragen om een kerstfooi omdat ze hen het hele jaar van hun krantjes voorzien hebben. De politie heeft de afgelopen dagen meerdere telefoontjes gekregen van mensen die zo’n nepkrantenbezorger aan de deur kregen. In sommige gevallen begon de oplichter de bewoner uit te schelden toen die hem doorhad. Dat is mij nog niet gebeurd, wel proberen ze als ik ze erover aanspreek hemel en aarde te bewegen om mij duidelijk te maken dat zij de "echte" zijn en alle anderen de oplichters.

Bron
Spitsnieuws

Labels: krantenbezorgers, oplichters, nepbezorgers, nieuwjaarswens

1 opmerking:

karin K. zei

tjonge, wat is dat toch zuur. Hopelijk zijn de echte bezorgers hun teleurstelling te boven gekomen en ik hoop dat de nepperds ooit nog eens zichzelf tegenkomen.
Ook mijn zoon is dit gebeurd. Hij ging (onder begeleiding van zijn oudste zus van 20 jaren jong) met zijn nieuwjaarskaartjes langs de mensen uit zijn wijk. Net als alle andere serieuze bezorgers hoopte ook hij op een interessante opbrengst. Voor hem is dit allemaal niet zo vanzelfsprekend en het aanbellen vindt hij ook heel lastig. Het is dan ook niet zomaar een bezorger maar neemt in zijn rugzak nog zijn vaste begeleiders mee met de namen adhd en autisme. Deze twee kan hij helaas niet achterlaten. Totaal overstuur had ik hem thuis want 'wie doet nou zoiets mama?' Tijdens de reguliere bezorgeing wordt hij ook regelmatig lastiggevallen door een groep meisjes die hem uitmaakt voor mongool, stommerd, slome, en allerlei uitdrukking die ik niet kan en wil herhalen. Ik heb dan ook enorm respect voor hem dat hij niet het bijltje erbij neer heeft gegooid en nog folders wil bezorgen. Met de opbrengst zat het wel goed. Diverse vrienden en bekenden hebben een kleine bijdrage geleverd zodat hij toch weer een beetje blijer werd en vooral wat vertrouwen in mensen terugkreeg. Voor alle nepbezorgers: Probeer die hersencellen eens te laten werken en vraag jezelf eens af hoe jij het zou vinden als je een jaar lang in weer en wind je folders zou lopen tegen een minimale vergoeding en een ander haalt met de nieuwjaarskaartjes 'jouw' fooiengeld op waardoor je misschien wel 150 euro misloopt. Klinkt eerlijk toch? Niet????