dinsdag, december 28, 2010

Grote media negeren moord in Paramaribo

Onbegrijpelijk dat de grote media in Nederland de moord op Hans Janssen links laten liggen. Wegreparaties schijnen belangrijker te zijn dan deze brute roofoverval in Paramaribo. Wat zou zijn weduwe Rianne graag last hebben van een file in plaats van deze living hell.

Hans Janssen en zijn vrouw Rianne uit Oisterwijk keerden zaterdagavond laat terug naar hun logeeradres in Paramaribo. Zij verbleven voor een korte vakantie in Suriname. Terwijl zij op straat liepen, werd opeens het portier van een geparkeerde auto geopend. Een man stapte uit en sommeerde de vrouw haar tas af te geven. Daarop ontstond een handgemeen; de Nederlander probeerde de tas met foto’s, cameralenzen en cd’s terug te pakken, terwijl hij zijn vrouw adviseerde weg te rennen. De overvaller haalde daarop zijn wapen, een jachtgeweer met afgezaagde loop, tevoorschijn en schoot de man neer. Hij ging er samen met zijn kompaan in de auto vandoor.

De Surinaamse politiechef H. Tjin Liep Shie zei maandag dat al het mogelijke wordt gedaan om de daders op te sporen. De bevolking is gevraagd informatie door te geven. Tjin Liep Shie zei te hopen dat de roofmoord snel wordt opgelost. „Wij werken verschrikkelijk hard om de daders te vinden”, aldus de politiechef. Gisteren stuurde president Bouterse een persoonlijke brief aan de weduwe. Hij schrijft onder andere dat de brute roofmoord op de 54-jarige Nederlander zaterdag in Paramaribo de Surinaamse samenleving diep raakt. De kennis die het echtpaar uitnodigde naar Paramaribo te komen liet weten wel door de grond te willen zakken.

Rianne legde gisteren een bloemstuk op de plaats van de moord in de Jessurunstraat. Daarna is zij met het stoffelijk overschot teruggereisd naar Nederland. In en in triest, ik hoop van harte dat de daders snel gepakt zullen worden, al krijgt Rianne haar man daar niet mee terug.

Bronnen
De Ware Tijd
Reformatorisch Dagblad

Labels: moord, roof, Paramaribo, Suriname, Hans Janssen, Rianne Janssen

5 opmerkingen:

Barbapapa zei

Intriest, meteen ook het einde van Suriname als veilige vakantiebestemming...maar dat zat er aan te komen met een democratisch verkozen moordenaar als president.

Goed voorbeeld doet volgen.

Oisterwijknieuws zei

En daarom zijn er lokaal initiatoeven voor de betrokkenheid met de mede inwoners. Op onze website staat dan ook een condoleance voor onze dorpsgenoot. www.oisterwijknieuws.nl

Anoniem zei

ik heb in trouw volkskrant metro ad telegraaf artikelen gelezen. snap je conclusie dan ook niet.

Erika Koukos zei

@anoniem
Er is relatief heel weinig media aandacht voor geweest, zeker in vergelijking met kleinere zaken waar we tot vervelens toe over lezen.

chauffeur ce gezocht zei

Een zeer ontroerende inzending, het geeft veel om over na te denken.