woensdag, december 01, 2010

Stekt allemoal ne karstboem in olle gat

Met tram- en busbestuurders is het meestal te zot of te bot; of het zijn joviale vriendelijke mensen, of ze zijn onbeschoft en bot, sommigen zijn gewoon ronduit zot. Dit laatste geldt zeker voor de chauffeur van tramlijn 7 te Berchem (B). Op dinsdagmorgen maakte hij het zo bont dat veel passagiers vervroegd zijn uitgestapt.

Eerst denderde de tram met een rotvaart door de stad, daarna reed hij nog drie keer door het rode licht. Van tramhokjes had de man nog nooit gehoord, hij stopte er steevast ver voorbij. Mensen moesten rennen anders was de tram alweer weg. Naar een voetgangster riep de chauffeur "He slet, de tram heeft hier wel voorrang". Toen een passagier hier wat van zei draaide de chauffeur zich kwaad om en riep in de volle tram "Stekt allemoal ne karstboem in olle gat" (ondertiteling: Steek allemaal een kerstboom in jullie gat). Daarna zijn de meeste passagiers verontwaardigd uitgestapt.

Kennelijk is het ondanks de crises in België moeilijk om aan nieuwe, gemotiveerde, trambestuurders te komen, want ontslagen is de man niet. Zijn baas reageerde vrij laconiek; "Iemand kan een slechte dag hebben, maar zo’n reactie naar reizigers, terecht of niet, dat kan niet, zo onbeschoft, dat is openlijk solliciteren naar een sanctie.”

Bron
Gazet van Antwerpen

Labels: Berchem, tram, De Lijn, trambestuurder, kerstboom, passagiers

1 opmerking:

de chef zei

en de sancties op de Belgische werkvloer zijn ondertussen ook al genoegzaam bekend.

De schavuit wordt vastgebonden op een palet en terwijl hij door alle mannelijke collegae wordt gezwaffeld schrijft zijn baas met stift stichtelijke teksten op zijn billen.