dinsdag, februari 22, 2011

Brand bij chemisch bedrijf Diergaarde haven Amsterdam: Leave it to us!

En Nederland is weer een milieuramp rijker; in het Westelijk havengebied van Amsterdams is er een grote brand uitgebroken bij het chemische bedrijf Diergaarde, onderdeel van de CJ Hendriks Group.

Bij het bedrijf ligt minstens 115.000 kilo aan gevaarlijke stoffen opgeslagen en er wordt veel met rubber gewerkt. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Of er gewonden zijn is ook nog onduidelijk.

Volgens het bedrijf zelf voldoen ze aan alle strenge eisen die de overheid gesteld heeft aan de opslag van gevaarlijke stoffen. De gevaarlijke stoffen zouden uitsluitend opgeslagen zijn in ruimtes die voldoen aan strikte normen. Verschillende compartimenten zijn uitgerust met moderne schuimblusinstallaties. Deze zijn in 2010 volledig aangepast aan de laatste wetgeving. De slogan van de CJ Hendriks Group is dan ook; Leave it to us!, en dat werkt zien we.

Bron
Nu
CJ Hendriks Group

Labels: brand, westelijk havengebied, Amsterdam, chemisch bedrijf Diergaarde, CJ Hendriks Group, brandweer, chemische stoffen, chemicaliën

Geen opmerkingen: