zondag, februari 20, 2011

Zuster internet uit klooster gezet

Een Spaanse non is uit het klooster gezet waar ze al vijfendertig jaar woonde. Reden: ze bracht te veel tijd door achter haar computer, met name op Facebook.

Het klooster van Santo Domingo el Real in het Spaanse Toledo kocht de computer eigenlijk als middel om de nonnen binnen te houden, de zusters konden nu via de computer onder andere hun bankzaken regelen. Zuster Maria Jesus Galán (54) kreeg de smaak te pakken. Ze digitaliseerde al snel het archief van het klooster en begon zich daarna op Facebook te vermaken. Ze kreeg al snel 600 vrienden.

Maar haar enthousiasme, dat haar de bijnaam Zuster Internet opleverde, viel niet in goede aarde bij de moeder overste. Die verzocht haar om het klooster te verlaten. Zuster Maria woont nu weer bij haar moeder en kan 24 uur per dag internetten.

Het is niet de eerste keer dat het internet problemen geeft voor de religieuze autoriteiten in Toledo. Vorig jaar werd een pastoor uit zijn functie ontheven, nadat hij zijn diensten als mannelijke prostituee via het internet aanbood. In Italië sleepte een non haar ex-vriend voor de rechter omdat hij naaktfoto's van haar op Facebook had geplaatst.

Bron
De Standaard

Labels: zuster internet, non, Facebook, klooster, Maria Jesus Galán

Geen opmerkingen: