zaterdag, februari 26, 2011

Einde van Museumpark Orientalis?

Museumpark Orientalis, voorheen bekend onder de naam Bijbels Openluchtmuseum of voor sommigen als Heilige Landstichting, waar dit park gevestigd is, was in een ver verleden mijn lievelingsplek in Nederland. Als kind kon ik mij daar helemaal in Israël voelen. De speciale sfeer van weleer is er inmiddels al jaren ver te zoeken en nu blijkt het museum ook nog eens bijna ten onder te gaan door wanbeleid.

In het museum zouden subsidies, bestemd voor speciale projecten, worden gebruikt voor het betalen van salarissen en het dichten van tekorten. Wieb Broekhuijsen, voormalig directeur van het museum, zou ontslagen zijn omdat zij het bestuur van Orientalis wilde wijzen op het wanbeleid. Journalisten ontdekten ook dat het museumpark in november 2009 niet onverwacht de deuren sloot om te renoveren, maar omdat het museumpark 'technisch failliet’ was.

Het museum zelf zegt dit jaar, waarin ze hun 100 jarige bestaan vieren, aan een nieuw leven te beginnen. De kerk, de Romeinse herberg en vele andere voorheen sfeervolle plaatsen zouden inmiddels volledig gerestaureerd zijn, lees; van alle sfeer ontdaan. Jammer, jammer, mij zien ze er in elk geval niet meer. Weer mooie herinneringen teniet gedaan en vele hoofdstukken voorgoed gesloten.

Bron
Almere Vandaag

Labels: Heilige Landstichting, Museumpark Orientalis, faillissement, Bijbels openluchtmuseum

2 opmerkingen:

Anoniem zei

desoindanks is een fout gespeld woord. Dat hele zinnetje is niet zo fraai.

Erika Koukos zei

Bedankt voor de tip.