donderdag, september 15, 2005

This is only possible at IIE in Almere

Sinds enkele jaren heeft Almere ook hoger onderwijs. Verbazingwekkend, want Almere staat nu niet bepaald bekend om zijn intellectuelen; een rijtjeshuis en een tuin zijn zo'n beetje de hoogste idealen van de Almeerse bevolking, met af en toe een uitspatting in de vorm van een uitstapje naar het Muiderzand. Helaas doen de meeste mensen dat de laatste jaren ook niet meer vanwege het vele sextoerisme dat daar plaatsvindt (door mensen van buiten Almere!), dat zijn dingen die je normaal alleen achter de gebloemde gordijnen van je rijtjesslaapkamer doet. Gelukkig hebben wij nu Annemarie, die aan al deze wantoestanden wel snel een einde zal maken. Zij is daartoe ook alvast in het centrum van de stad in een rijtjeshuis gaan wonen, zo leeft ze tussen het volk en voelt en beleeft zij precies wat er speelt.

Maar goed, terugkomende op het hoger onderwijs in Almere; wij hebben het! Natuurlijk niet gevuld met Almeerders, maar met ambitieuze jongeren uit het hele land. Die komen natuurlijk niet vanzelf, die worden gelokt met een keur aan woonruimte (zo zijn wij er allemaal ingetrapt), leuke uitgaansgelegenheden (erg afwisselend, iedere week anderen vanwege de vele faillissementen) en last but not least Het Instituut voor Information Engineering (IIE). Het IIE is niet helemaal Almeers, het is een onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam. Niet dat ze het IIE dan niet in Amsterdam konden onderbrengen, nee de komst van IIE heeft een speciale reden. De studenten doen namelijk 3 dagen in de week projecten bij bedrijven en zitten 2 dagen in de week op school en in Almere zijn veel bedrijven waar zij dat kunnen realiseren. Dit zijn geen stagiares, het zijn co-makers:
"Comakership. Een mooi woord voor de samenwerking tussen uw bedrijf, het IIE en de studenten. Uit die samenwerking komt een goed product dat u gelijk in uw bedrijf kunt inzetten. En onze studenten plukken de vruchten van uw bedrijf als leercentrum."
Ook ME Company is benaderd om hieraan zijn medewerking te verlenen. Gelukkig krijgen wij Stephan, een ambitieuze, harde werker, die bij ons gaat onderzoeken hoe expansie mogelijk is met zo min mogelijk investeringen. Dus Steef, doe je werk goed, dan sta ik binnenkort aan het hoofd van een imperium :-)
Tot dan toe idereen blij.
Helaas zou Almere, Almere niet zijn als het allemaal volgens plan zou gaan. Er zijn zoveel ambiteuze studenten gelokt, en zo weinig bedrijven die mee willen werken...dat er nu een groot overschot is aan werkloze studenten. En dus moet ik er 2 of 3 nemen. Je kan het niet weigeren, ze zitten gewoon in een pakket. Nu heb ik geen werkplaatsen over, dus moet ik nog wel bedenken waar ik ze allemaal ga stoppen, ik heb echt nog geen idee. Binnenkort zie je mij wel rijden met een auto vol ambitieuze jongeren, zouden ze ook boodschappen dragen?


Gastenboek voor Baardwijk's Worldview

Geen opmerkingen: