maandag, september 12, 2005

Schuiferskapelle en alarmfase 1

Waar ligt dat nou? Inderdaad aan de andere kant van de wereld, maar dan in Belgie. Het is dan ook zo ver rijden dat wij dit avontuur maar gecombineerd hebben met een weekendje bij Michael's ouders. Maar zelfs daarvandaan was het nog 1,5 uur rijden. Eigenlijk komt dit niet eens door de afstand hemelsbreed, maar meer omdat de snelweg nogal ver van het dorp afligt. Mijn vriendin, Marina, zelf kunstenares, had een kunstmanifestatie georganiseerd, Montmarte. Is niet zo moelijk daar want hoe weinig inwoners er ook zijn, iedereen heeft een atelier en is kunstenaar. Behalve de pastoor, maar ook hij had zijn huis (lees kerk) opengesteld voor kunstminnende bezoekers, hij heeft gewoon al zijn kazuifels uit de kast gehaald en aan kledinghangers opgehangen en kon zo ook meedoen aan Montmartre. Niet dat de pastoor zo kunstminnend is hoor, maar ja, niet meedoen = ook geen bierkes, dus je moet wat.
Naast Montmartre waren er ook dorpsfeesten met activiteiten als Parochianenkoers, gekke ronde en...nog meer werk voor de pastoor; de eucharistieviering.Een ware happening, mede doordat iedereen zeer gastvrij is. Reeds om 11.00 uur in de ochtend werden wij onthaald met Leffe en ambachtelijke kaas. Gesloten zijn ze ook niet in Schuiferskapelle, binnen notime leerden wij het dorpsgeheim kennen (nee, nee, dat blijft geheim) en werden wij uitgenodigd bij wildvreemden om de bevallende kat te komen bekijken.
Maar aan alles komt een einde en nadat de buizerd nog een kuiken heeft verslonden en wij een Leffe, zijn wij naar Aartselaar vertrokken. Wat nu ineens wel een wereldstad leek. Terwijl wij gebruikmaakten van deze wereldse faciliteiten door naar een restaurantje te gaan om mosselen te eten waren de avonturen nog niet voorbij. Ten eerste waren er geen mosselen en daarna brak de hemel open en de donder en bliksem los. Dit terwijl wij toch een kerk bezocht hadden die dag. Dat bleek later ook wel zijn nut gehad te hebben, want terwijl heel Aartselaar ondergelopen was en het een soort New Aartselaar was geworden, hadden wij nergens last van en hebben heerlijk gegeten. Ook thuis was alles nog droog en we hebben dan ook uitzonderlijk lekker geslapen. Of het door het bier kwam of door het kerkbezoek, maar zelfs ik werd pas om 9.30 uur wakker.


Gastenboek voor Baardwijk's Worldview

Geen opmerkingen: