dinsdag, juli 15, 2008

België-Nederland 4-0

Afgelopen weekend vierden Michael's ouders hun 40 jarige (robijnen) bruiloft en zo konden wij wederom genieten van het Grieks huis in Antwerpen.

Het was een gezellig etentje, zoals alle etentjes in België want in tegenstelling tot Nederland hebben ze in België geen beknottende regering (meer) en zo kunnen de Belgen, als een van de weinigen in Europa, een bourgondisch leven blijven leiden.
Zo kan er nog steeds gezellig gerookt worden in cafes, discotheken en...restaurants met bar, kortom sinds het rookverbod in België, mag er nog bijna overal gerookt worden in de horeca.
En dan het eten zelf, vers, lekker en bourgondisch maar in tegenstelling tot Nederland wel tegen een zeer betaalbare prijs. Bij het afrekenen bleek dit ongeveer de helft van dat in Nederland te zijn.
Tevreden keerden wij huiswaarts, maar niet voordat wij nog even hadden vol getankt, voor maar liefst 10 eurocent per liter minder.

Bijna was het in België ook om zeep, maar gelukkig hebben de christendemocraten daar gisteren zelf hun ontslag ingediend, iets wat de pilarenbijters in Nederland ook beter zouden doen.

Geen opmerkingen: