zondag, juli 27, 2008

Twister II; barbeque in Almere

Al vanaf juni hadden wij Remco een barbequefestijn beloofd. Gezien het wisselvallige weer kon dit steeds geen doorgang vinden. Vorige week zag het weer er voor dit weekend plotseling veelbelovend uit en ondanks dat de voorspellingen alweer richting mineur gingen, besloten we het er gisteravond toch maar op te wagen.

Remco arriveerde met een bijzonder streekproduct uit Amersfoort, nee niet de geit, maar Drie Ringenbier, een zuiver ambachtelijk Amersfoorts product. Zo speciaal dat wij binnenkort de brouwerij maar eens gaan bezoeken. Een highlight die wij vorige keer zijn vergeten.
Na het uitpakken van het bier en een rondleiding langs de Hartman slachtofferberg installeerden wij ons aan de tuintafel. Waarna de eerste donkere wolken zich al samenpakten boven onze regio. Bij het braden van de eerste stukjes vlees was er een ware wolkbreuk en sloeg het onweer langs alle kanten langs ons heen. Al was het wat donker, de parasol hield ons nog redelijk droog. Onze gast bleek een ware expert in het positief denken, steeds verzekerde hij ons dat het de laatste klap was waarna het ongetwijfeld weer zonnig zou worden. Ook het uitzicht op het spookhuis aan de overkant (waar de afgelopen maanden zich 3 mensen verhangen hebben) kon Remco's humeur niet bederven.

Het weer werd echter van kwaad tot erger waardoor wij samen met de tuintafel en barbeque toch naar binnen moesten verhuizen. Op zich ging dat prima, opmerkelijk was alleen dat er plotseling vlees begon te verdwijnen. Natuurlijk kreeg ik, als liefhebber van bijna nog rauw vlees, direct de schuld. Het verloren stukje bleek echter onder mijn stoel te liggen op het tapijt. Misschien toch het werk van de spoken aan de overkant?
Enige tijd later was het weer een beetje beter (in vergelijking met daarvoor tenminste) en dus werd alles weer naar buiten verhuisd.
Toen de parasol het uiteindelijk ook begaf en de lucht al zwart en oranje kleurde voor een nieuwe onweersaanval zijn wij dan toch maar definitief naar binnen verhuisd.
Het was een gezellige avond, al was de enige zon die wij te zien kregen die op de vakantiefoto's van Remco. Ook dat bleek voor ons een gemiste highlight, zodat binnenkort ook Lissabon op ons programma staat.

Geen opmerkingen: