zondag, juli 06, 2008

Telendos III; Vuurfeest

Een van de taken van een papas is de inwoners atent maken op de feestdagen. Sinds er op Telendos alleen nog af en toe een interimpapas is zijn de bewoners danig in de war wat de data van feestdagen betreft.

Zo is er in juni altijd het vuurfeest, de stoere jongens van het eiland springen dan over vuren heen. Hiertoe wordt er al dagen van tevoren hooi verzameld. Dit jaar was er van voorbereidingen niets te zien, dus heb ik er toch maar eens naar gevraagd. Ze schrokken vreselijk, want wat bleek ze waren het hele vuurfeest vergeten! Ook wist men niet meer precies de datum, dus zijn alle kalenders erbij gehaald en ja hoor het zou 23 juni moeten plaatsvinden.
In allerijl werden de jongens van het eiland aan het werk gezet, want er waren op dat moment nog maar 2 dagen te gaan. Normaal kost de voorbereiding wel zo'n 2 weken.

Toch is het allemaal nog gelukt en konden de stoere jongens, onder leiding van Yiannis, toch nog een staaltje van durf laten zien. Het ging gelukkig, en tot onze verbazing, weer goed. Dit terwijl het eigenlijk levensgevaarlijk is, er is op Telendos namelijk geen brandweer, geen ambulance, zelfs geen dokter.

Wordt vervolgd

Geen opmerkingen: