woensdag, juli 23, 2008

Mr. Islam 10:04

Stephen Demetre Georgiou, vroeger bekend als Cat Stevens, en sinds eind jaren 70 bekend onder de naam Yusuf Islam, heeft weer eens van zich laten horen.

Vroeger had hij enige hits, nu niet meer. Dat is niet verbazingwekkend als je zijn saaie folkliedjes hoort die hij tegenwoordig ten gehore brengt, deze liedjes zijn voornamelijk islamitisch geinspireerd, daar Mr. Islam zich in 1978 tot de islam heeft bekeerd (was vrij gemakkelijk want de baard had hij al). Deze bekering kwam natuuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen; in 1977 was, toen nog, Stephen in de buurt van Malibu dronken aan het zwemmen, een golf bracht hem terug aan land en hoe kun je dit anders opvatten dan als een geschenk van God (Allah in dit geval).

Daar Mr. Islam vorig jaar beledigd was door World Entertainment News Network stond de islamistische afgezant vrijdag voor de rechter te Londen, opmerkelijk genoeg had Mr. Islam zich aan de Sharia gehouden, maar ging toch zijn gelijk halen in de Engelse rechtspraak. Het nieuwsagentschap had een bericht gepubliceerd dat Cat, Stephen Islam tijdens een award uitreiking niet tot vrouwen wilde spreken die niet gesluierd waren (behalve tegen zij eigen vrouw). Natuuuurlijk was dit niet waar (?) en dus kreeg Mr. Islam een leuk bedragje uitgekeerd, wat de gelovige aan goede doelen (lees islamistische) doelen zal schenken.

1 opmerking:

Anoniem zei

kunnen zij weer lekker nieuwe bommengordels van kopen