vrijdag, juni 11, 2010

Gay Pride Tel Aviv 2010

Vandaag waren er duizenden bezoekers op de Gay Pride in Tel Aviv. De opening van de parade vond plaats in het Gan Meir Park aan de Tchernichovsky straat.

Een van de sprekers was Tzipi Livni, oppositieleider van Kadima.
Zij benadrukte dat Israël het zich niet kan permitteren om angst in haat te laten omslaan. Volgens Tzipi is seksuele geaardheid geen politieke kwestie en komen homo's en lesbiennes net zo goed voor bij nieuwe immigranten en religieuze gemeenschappen. Ze zette haar toespraak voort met de gedachte dat in deze onstuimige dagen men zich gemakkelijk kan laten meeslepen door haat, zowel tegen Arabieren als tegen homo's. "Het beschermen van de gay gemeenschap is een kwestie van respect van mens tot mens".

Helaas kunnen Israëlische homo's dit respect niet tonen tijdens de Gay Pride in Madrid begin juli. De Spaanse homobeweging heeft namelijk de Israëlische homo's in de ban gedaan; zij zijn niet welkom. Dit vanwege het Flotilla drama. Een merkwaardige beslissing, de homo's die er komen, komen vanzelfsprekend niet om Israël politiek te vertegenwoordigen. Zou juist de Gay Pride niet een voorbeeld van tolerantie moeten laten zien i.p.v. vooroordelen?

Bron
Haaretz
The Guardian

Labels: Gay Pride, Tel Aviv, Madrid, Israël, homo's, lesbiennes, politiek, tolerantie, Tzipi Livni

Geen opmerkingen: