dinsdag, juni 08, 2010

Verbod op Israëlische vrouwen

Een rechtbank in Caïro wil een nieuwe wet invoeren, ze willen Egyptische mannen die met een Israëlische vrouw zijn getrouwd hun Egyptisch staatsburgerschap ontnemen. Dit zou ook gelden voor de kinderen die uit deze gemengde huwelijken zijn geboren. Er zijn ongeveer 30.000 Egyptenaren getrouwd met een Israëlische vrouw.

Dit nieuwe voorstel wordt gezien als een teken van negatieve gevoelens in Egypte tegenover Israël. Dit terwijl er sinds 1979 al een vredesakkoord is tussen de twee landen.
De rechter die de zaak inbracht, Nabih el-Wahsh, zegt dat zijn voorstel bedoeld is om de Egyptische jeugd en de nationale veiligheid te beschermen. Nazaten uit deze gemengde huwelijken zou verboden moeten worden in het Egyptische leger te dienen, tevens is de racistische rechter bang dat er een nieuwe generatie zal komen die niet loyaal aan de Arabische wereld zal zijn.

Negad al-Borai, een Egyptische mensenrechten activist is fel tegen het wetsvoorstel. Hij vindt het verbazingwekkend dat de Egyptische president de Israëlische president elke Israëlische feestdag feliciteert, maar nu wel de mensen wil straffen die met een Israëlische trouwen.

Ik denk dat er veel landen zijn die het ook een heel goed wetsvoorstel zouden vinden als Egyptenaren helemaal niet meer met buitenlanders trouwen. Kijk alleen maar eens naar alle narigheid die de veelvuldige kinder-ontvoeringen door dit soort mannen met zich meebrengt.

Bron
BBC

Labels: Egypte, Arabische wereld, Arabieren, rechtbank, nationaliteit, staatsburgerschap, ontvoeringen, kinderen, Israël, vredesverdrag, huwelijk, gemengd huwelijk

Geen opmerkingen: