donderdag, maart 24, 2011

Pastor veroordeeld voor slaverij

Pastor Lucy Adeniji is veroordeeld tot 11,5 jaar gevangenisstraf voor het in Engeland illegaal binnenloodsen van twee kinderen en een 21 jarige vrouw uit Afrika, en ze vervolgens te gebruiken als haar persoonlijk huisslaven.

Zelf heeft Lucy 5 kinderen en al dat werk werd haar veel te veel, naast haar baan als pastor. Het leek haar dus een goed idee wat slaven te importeren (met behulp van valse paspoorten) om haar werkzaamheden thuis over te nemen.
Zelf is de 44 jarige Adeniji ook ooit illegaal geweest, ze komt oorspronkelijk uit Nigeria. Ze vertelde de ouders van de kinderen dat ze in de UK een veel beter leven zouden krijgen. In werkelijkheid zette ze de kinderen bij haar thuis aan het werk, en sloeg ze als dit niet naar tevredenheid was.

Het misbruik kwam aan het licht toen een van de slachtoffertjes wegliep na voor de zoveelste keer in elkaar geslagen te zijn. Naast de beschuldiging van het binnenhalen van illegalen met een vals paspoort kwam daarnaast uit dat zijzelf met haar 5 kinderen ook met een vals paspoort Engeland is binnengekomen. Tevens is nog een onderzoek gaande naar uitkeringsfraude. Of Lucy nu ontslagen is gaat het verhaal niet, maar dat mag ik toch wel hopen.

Bron
BBC

Geen opmerkingen: