donderdag, maart 17, 2011

El Cobrador del Frac intimideert Spaanse wanbetalers

In Spanje heeft het Incassobureau El Cobrador del Frac een geheel eigen stijl ontwikkeld om wanbetalers (morosos) alsnog tot betaling van de onbetaalde rekeningen te bewegen.

Op het moment dat El Cobrador del Frac aanbelt bij de morosos begint een spektakelstuk waar de hele buurt van mee kan genieten. Ze maken een hoop herrie en heisa om te zorgen dat iedereen te horen krijgt dat de wanbetaler zijn schulden niet kan betalen. De morosos heeft niet alleen thuis geen rust, ook op het werk, de sportclub en bij familie en vrienden achtervolgende ze de schuldenaar.

Grote inspiratiebron voor dit incassobureau is Don Quichot van schrijver Miguel Cervantes. De medewerkers van het incassobureau zijn te herkennen aan de nogal bijzondere wijze waarop ze zijn uitgedost. Zo lijken de meeste van hen op dansers uit een Fred Astaire film, met een smoking, hoge hoed en een koffertje met daarop de tekst “Cobrador del Frac” lopen ze door de straten en volgen ze hun slachtoffers. Ook de auto’s waar de incassomedewerkers op pad zijn, zijn niet bepaald onopvallend.

Je zou alleen al alles betalen om dit soort louche types te kunnen ontlopen. Gelukkig zijn dit soort praktijken in Nederland in verband met de Wet op de privacy verboden.

Bron
Spanje Vandaag

Geen opmerkingen: