zaterdag, maart 05, 2011

13.000 Chinese Oh Cherso's op Kreta

Kreta was nog lekker aan het genieten van de rust zonder Nederlandse aso's, toen er plotseling 13.000 Chinezen op de dichte hoteldeuren stonden te kloppen. De Kretenzische gastvrijheid kent echter geen grenzen (de crisis ook niet) en zo kregen de Chinezen een warm onthaal.

China besloot afgelopen donderdag 13.000 Chinese arbeiders uit Libië te evacueren. Een en ander was allemaal supersnel geregeld, daar de Chinese ambassadeur in Griekenland, Luo Linquan, altijd heerlijke Babi Pangang kookt voor de Grieken. Zo kon het dat Griekenland direct toezegde de Chinezen met Griekse schepen te gaan halen. Ze werden naar Kreta gebracht vanwaar China zou zorgen dat ze met vliegtuigen zouden worden opgehaald.

Door de crisis is het moeilijk overwinteren voor de Grieken en daarom stonden er tientallen Kretenzers de Chinezen (lees: hun zuurverdiende Libische dinars) te verwelkomen in Heraklion. Hoteleigenaars besloten dan ook spontaan de deuren open te gooien, waardoor de Chinezen allen van een warm bed konden genieten. Met tranen in de ogen zwaaide de bevolking vrijdag hun Chinese vrienden uit, die riepen nog Kalimela vanaf de vliegtuigtrap, trots als ze waren een paar woordjes Grieks te hebben geleerd. De Grieken kijken al uit naar de volgende volksopstand.

Bron
China Daily

Geen opmerkingen: