donderdag, maart 03, 2011

Reis je met een koffer? Dan ben je bij Transavia het slachtoffer

Vanaf april reis je bij Transavia echt met lood in je schoenen, tenminste als je nog een redelijke hoeveelheid bagage gratis mee wilt nemen.

De groene luchtvaartmaatschappij gaat haar "service", in navolging van de bekendere prijsvechters, nog verder verslechteren. Vanaf april moet je gaan betalen als je een koffer mee wilt nemen. Ze zeggen dat de ticketprijs dan omlaag gaat en je dus veel goedkoper uit bent zonder koffer. Ten eerste moeten we nog zien hoeveel lager dat gaat zijn, ten tweede is het grote mankement aan de hele vernieuwing dat je dan voortaan 10 kg handbagage per persoon aan boord mee mag nemen in plaats van 5 kg. En in dat laatste zit hem de ramp. Het is nu namelijk al verschrikkelijk hoeveel aso's het vliegtuig in komen met een ongelooflijke hoeveelheid handbagage. Deze past meestal niet in de daarvoor bestemde lockers. Met als gevolg dat er vaak bagage uitvalt op je hoofd en/of je op je, toch al krappe, plaats zit opgepropt met de bagage van een ander. De stewardessen bij Transavia zeggen er nooit wat van, c.q. zien nooit wat.

Maar goed, er zullen vanaf april vele mensen zonder koffer met Transavia vliegen, want je kunt er op wachten dat mensen dan zeer inventief met de handbagage zullen omgaan. Ontzettend veel vrouwen zullen een zigeunerjurk dragen, waar lekker veel onder gestopt kan worden, een burka is in dit geval ook een uitstekende keuze. Vanzelfsprekend zorg je dat de zware dingen niet in je handbagage terecht komen, zo kun je zware boeken het best op je borst vasttapen. Helaas zullen er na de zomer veel kinderen met hernia zijn, wat is er immers kostenbesparender dan ook de jongsten een handtas van 10 kg te laten dragen. De bolletjesslikkers waren de trendsetters voor Transavia, in het vervolg kun je namelijk het best iedere lichaamsopening gebruiken.

Conclusie: wil je toch op normale wijze een koffer meenemen dan ben je bij Transavia in het vervolg slecht af; je betaalt dan een duurdere prijs voor je ticket, terwijl je aan boord tevens last hebt van de bagage van mensen die er niet voor betalen. Transavia's slogan 'Wat doe je hier nog?" zal vanaf april dan ook voornamelijk aan boord van hun toestellen van toepassing zijn.

Geen opmerkingen: