zaterdag, april 21, 2007

Belgen gesignaleerd in Vietnam

Sinds 3 jaar rijden, varen, surfen en lopen de (Belgische) vriendinnen Nicole en Ingrid onafscheidelijk de wereld door. Deze week was Nicole even alleen ondanks dat ze nu met een tandem reizen.

Ruzie? ,,Neen, ik ben Ingrid gewoon vergeten toen ze in een benzinestation naar het toilet ging.'' De vriendinnen zitten in Nha Trang. Zwoegend en ploeterend fietsen de dames door de bergachtige kuststreek, met af en toe een plaspauze bij een benzinestation.

Zo ook afgelopen week; Ingrid ging even naar de wc en toen zij terugkwam, zei ze oké en meer viel er ook niet te zeggen want na 3 jaar ben je wel eens uitgepraat.
Nicole zette de tandem in positie en vertrok. Het ding, dat bijna 35 kilogram weegt, plus de vier rugzakken en het water, nam algauw een flinke vaart. "Ik riep nog tegen Ingrid dat ze de sleeprem moest aanzetten, maar ik kreeg geen reactie".
De tandem ging zo snel dat Nicole uiteindelijk in een theeplantage is beland, waar een twintigtal geschrokken vrouwen theetakjes aan het plukken waren.
Tegelijkertijd kwam Nicole er (eindelijk) achter dat Ingrid er niet was. Na een zoekaktie onder de theestruiken en in de manden raakte Nicole lichtelijk in paniek.

Niet lang, want bij gebrek aan een servicemedewerker bij het tankstation had een Vietnamees Ingrid maar achter op de fiets genomen. Dat was natuurlijk nog meer ploeteren voor de kleine Vietnamees met de struise Belgische achterop.
Bij het benzinestation was Ingrid haar helm vergeten en ze was na de oké terug naar binnen gelopen, waarvan Nicole niets had gemerkt. Van je vriendinnen moet je het maar hebben.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

inderdaad en als het dan ook nog belgen zijn!!!!!!!!!

Erika Koukos zei

Dat geeft te denken ja :-)
alhoewel ik al helemaal kan voorstllen dat mij hetzelfde zomaar zou kunnen overkomen.

Anoniem zei

oeps en met jou nog ene[niet belg of toch?]