donderdag, april 12, 2007

Everly brothers voor ever

De paashaas is niet gekomen dit jaar, maar dit werd goed gemaakt door het bezoek van Louise en Mike. Zij waren voor het eerst in Nederland en al denk je dat dat niet zoveel verschilt met Engeland, het tegendeel is waar. Ze hadden een regelrechte cultuurshock, gelukkig konden ze met wat kunst en vliegwerk zich snel aanpassen en hadden we leuke dagen met zijn allen. Engelsen zouden geen engelsen zijn als ze niet van alles uit good old brittain hadden meegenomen om deze aanpassing vlot te laten verlopen; zo hadden zij hun eigen thee meegenomen, bestelden in restaurants zo gauw het maar kon een english breakfast en ontbeten wij thuis dan hadden ze het liefst spareribs. Zelf zeiden ze al het water en de multiculturaliteit het meest opvallend te vinden in Nederland.

Mike is een behoorlijk goede zanger en wij hadden als bezigheidstherapie dan ook een cd-opname geregeld met Ger. Wij hadden hier op zich geen problemen verwacht maar ook niet dat dit zo goed zou uitpakken. Vanaf het begin klikte het zo goed tussen Mike en Ger dat je zou denken dat het broers zijn. Er ging dan ook geen dag voorbij zonder dat ze elkaar opzochten en zo gauw ze elkaar zagen begonnen ze acuut aan hun gezamenlijke hobby; praten over muziek, muziek en muziek. Ook hun stemmen pasten wonderwel bij elkaar en hun uitvoering van Crying in the rain (Everly brothers) is fenomenaal om te horen.

Na de opnames zijn we met hen en Kitty en Vincent naar de Griek geweest voor een opname- en Telendosreunie. Leuke is dat Kitty/Vincent en Mike/Louise al jaren op Telendos komen maar elkaar nog nooit hebben gezien
Ze gaan namelijk altijd in een ander seizoen. Dat er op Telendos alleen gelijkaardige mensen komen blijkt wel want ook tussen hen klikte het prima.
Na het eten kroop het nederlandse en engelse broederbloed waar het niet gaan kon en pakten Ger en Mike onmiddellijk de microfoon af van het Griekse duo dat optrad. Al zat het duo wat sip te kijken, het publiek was direct enorm enthousiast.
Mike had dan ook al zijn eerste fan in Nederland die meteen wel een cd wilde kopen; nog even wachten er is nu alleen nog een ruwe versie.
Al met al een enorm succes en leuke dagen. Ger en Mike missen elkaar nu al.


Geen opmerkingen: