zaterdag, april 14, 2007

Habibi Bin Laden

Geen fatwa kan er tegenop, de datingsites voor moslims rijzen de pan uit.
Qiran.com, onlinearabia.net, misyar.com en vele andere sites zijn inmiddels big business. Vooral in landen als Saudi Arabie, Egypte, Irak en Iran groeien de deelnemersaantallen met de dag.
Werden tot voor kort de meeste huwelijken nog gearrangeerd, nu hebben de ouderwetse matchmakers het moeilijk om te concurreren met de moderne technologie die van het Midden- Oosten een grote chatroom heeft gemaakt.

Internet is vooral interessant omdat ze daar dan eindelijk eens ongesluierde vrouwen kunnen zien, ook een huwelijk wordt geambieerd omdat dan geen dure bruidsschat nodig is en de bruiloft vaak veel goedkoper kan (er komt niemand meer).
Ook voor een grote groep homo's uit de Arabische cultuur is het internet ideaal, omdat op hun liefdesleven een totaal verbod staat in de meeste Arabische landen. In Egypte kan iemand er voor worden opgepakt en in Saudi Arabie zelfs de doodstraf krijgen.

Het lijkt mij een prima ontwikkeling, de hippies zeiden het al: Make love not war.
Je hebt natuurlijk wel kans dat zich onder de nicknames een aantal zeer duistere huwelijkskandidaten bevinden, bijvoorbeeld Bin Laden, of zou je dat risico alleen op gaysites lopen?

7 opmerkingen:

Anoniem zei

HET IS EEN VERGISSING TE STELLEN DAT UITHUWELIJKEN PAS KORT GELEDEN MINDER WERDT IN IRAN ,IMMERS IN DE TIJD VAN DE SHAH WAS IRAN EEN ZEER MODERN LAND WAAR MENSEN IN VRIJHEID KONDEN LEVEN.
EN KIJK EENS NAAR DE VELE JONGE STUDENTEN[MANNELIJKE EN VROUWELIJKE] DIE HET AL HEEEEEEL LANG NIET EENS ZIJN MET DE IDEEEN IN HUN LAND .
ZIJ ZULLEN ZICH NOOIT LATEN UITHUWELIJKEN.
IRAN WAS ALTIJD EEN ZEER ONTWIKKELD LAND.

Erika Koukos zei

Dat klopt, maar ik vraag mij af wat er gebeurt als zij een huwelijk weigeren en toch in Iran willen blijven. Het is toch een feit dat het Iran van tegenwoordig een heel ander Iran is, waar volgens mij vrijheid ver te zoeken is. Ik ben er nooit geweest, maar zulke geluiden hoor je wel van mensen uit Iran hier, maar die zijn meestal gevlucht en niet voor niets.

Anoniem zei

ja er zijn uiteraard veel vluchtelingen hier maar de echte vluchtelingen konden heel lang niet op reis naar iran .
er zuijn net als overal veel mensen die niet meedoen aan uithuwelijken [ook de ouders dus] het gros wat daar nu woont is het gewoon niet eens met het regime maar kan geen kant op .
maar het regime huwelijkt niet uit dat doen de ouders en daar gaat het om dat gebeurt niet meer zo heel veel.
en als het gebeurt en zij weigeren een huwelijk dan gebeurt het maar sporadies dat daaruit vervelende acties volgen ,en welke deze zijn weet ik niet zekere maar kan bijv zijn verstoten worden van familie.

Erika Koukos zei

Ik denk dat er daar veel mensen zijn die terug willen naar de tijd van voor 1979.

Anoniem zei

allemaal volgens mij tenminste als er sprake is van gezond verstand

Erika Koukos zei

Toch was niet alles perfect hoor tijdens de sjah. Ook dat was geen engeltje.

Anoniem zei

onlinearabia.net/habibi for Arabic IPTV today