dinsdag, april 08, 2008

Christenen geshockeerd door erotische Jezus 7:57

Het is maar goed dat Christenen in het algemeen geen aanslagen plegen na belediging van hun geloof, anders zou Wenen er nu slecht voorstaan.
Was voorheen het portret van hertog Rudolf nog het meest bijzondere werk in het Weense Dommuseum, dit schilderij verbleekt naast de doeken op de nieuwe tentoonstelling Religion, Fleisch und Macht met werken van Alfred Hrdlicka. De tentoonstelling wordt ter ere van de kunstenaar gehouden, die eerder dit jaar tachtig werd. Op de tentoonstelling zijn voornamelijk erotische afbeeldingen te zien met Jezus in de hoofdrol.
Niet iedereen heeft Hrdlicka gefeliciteerd en ook de museumdirecteur en Kardinaal, Christoph Schoenborn, ligt zwaar onder vuur.

Tegenover de entree van het museum is inmiddels een kale muur te zien; de kerk was zo geschokken van alle commotie dat ze het hoofdwerk "Een homosexuele orgie" van de Apostelen, maar hebben verwijderd, hierop waren de Apostelen en Jezus afgebeeld tijdens het laatste avondmaal terwijl ze masturberend over de eettafel rollen.
Het museum wilde aantonen dat over controversieel werk, geinspireerd door religieuze afbeeldingen, gediscussieerd kan worden zonder taboe. Het is vreemd dat het museum toch sterk met de katholieke Kerk is verbonden, die anders niet uitmunten in moderniteit en controversialiteit. Dit keer zijn de gelovigen zelf echter behoudener, het museum kreeg honderden verontwaardigde emails en telefoontjes.

Buiten de verwijdering van het avondmaalwerk is het museum niet van plan nog meer te verwijderen of de tentoonstelling vroegtijdig te sluiten, dus nieuwsgierig geworden? de tentoonstelling is nog tot 10 mei te bezichtigen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Als je het mij vraagt is een kerktoren ook gewoon een groot fallussymbool.....zoals de totem bij de indianen zeg maar.

Erika Koukos zei

Kerktorens hebben over het algemeen geen orgie tijdens het laatste avondmaal