woensdag, april 02, 2008

(Un)happy consumer 2: Fitness in Almere

Als je een beetje in conditie wil blijven is fitness een goede oplossing. Het vinden van de juiste sportschool is echter zeer belangrijk voor je motivatie.
Stelregel nummer 1 is sowieso dat je voor een fitnesscentrum bij je in de buurt kiest. Voor wie in een dorp woont is de keuze dus snel gemaakt maar wat als je in een snel groeiende stad als Almere woont?
In de loop der jaren hebben wij in de mooiste stad van Nederland al heel wat van dergelijke gelegenheden bezocht en daarom een kleine opsomming van de meest in het oog springende fitnesscentra tot nog toe.

1) the Wave: Een vrij druk bezochte tent met een zeer gemengd publiek. Ongeveer de helft komt er om te sporten en de andere helft bestaat uit miepen die alleen maar komen om te beppen. Het gevolg is dan ook dat toestellen vaak bezet zijn door mensen die alleen de stembanden trainen. De meestal overvloedig aanwezige instructeurs lijken zich hier niets van aan te trekken daar zij graag met het vrouwelijke publiek flirten. Het inschrijfgeld is behoorlijk pittig en het maandbedrag idem dito. Wel is het er schoon en ook de aanwezigheid van een fysiopraktijk is een voordeel.

2) Paladium: Bevindt zich vlak bij station Parkwijk wat voor treinreizigers een behoorlijk voordeel kan zijn. Je kan meteen van je werk de sportschool induiken.
Het is een kleiner fitnesscentrum met een opvallende clubsfeer. De muziek staat er soms loeihard maar dat werkt alleen maar motiverender. Nadelen zijn het gebrek aan voldoende toestellen en een vast publiek dat zich vaak het recht toeeigend om meerdere toestellen tegelijkertijd bezet te houden. Opvallend is ook de zonnebank die alleen de funtie van paarse sfeerverlichting blijkt te hebben, bruin word je er niet onder. Ook de rest van de apparatuur is behoorlijk gedateerd.

3) Your Health: Komen zien, verbaasd zijn is hun slogan. Dat ben je ook meteen bij de eerste aanblik. Het is er steeds verschrikkelijk druk en helaas niet met het type publiek dat je s`avonds in je eentje wil tegenkomen. De sfeer is er ronduit dreigend en de belachelijk kleine kleedkamer maakt het er niet gemoedelijker op. Het is er inderdaad spotgoedkoop maar hou rekening met wachttijden bij de toestellen die de Efteling doen verbleken.

4) Focus on Fitness: Het was even zoeken maar uiteindelijk vonden wij hem toch. Dit is veruit het mooiste fitnesscentrum uit dit rijtje. Er heerst een heuse loungesfeer en de apparatuur is ultramodern. Het online nachecken van je prestaties van de vorige dag is zeker een voordeel. Wel vonden wij het vreemd dat de persoon die ons rondleidde steeds weer met klem benadrukte dat de sauna gemengd was, alsof dat wat uitmaakt. Helaas zijn er voor echte krachtsporters niet voldoende gewichten aanwezig en de prijzen zijn uiterst gepeperd tenzij je een 2 jarig wurgcontract aangaat.

5) Basic Fit: Deze nieuwe sportschool is momenteel favoriet in dit rijtje. Ruime parkeerplaats, nooit te druk, ruim voldoende apparaten, een laag tarief en toch een doorsnee publiek. Het enige nadeel is dat het gebruik van de kluisjes 20 cent kost en men achter de balie nooit kan wisselen. Vergeet dus niet al je waardevolle spullen thuis te laten.

6) Spartacus: De patserschool bij uitstek. Hier trainen de echte zwaargewichten, het is een echte body building club met dus uiteraard genoeg gewichten. De aard van de toestellen doen wat vreemd aan want het is een combinatie van losse gewichten en vaste toestellen. Dit brengt een heleboel gezeul met zich mee.
Het geheel doet erg donker en ongezellig aan en er is geen airco, hier gaat het echt puur om presteren.

Momenteel is Basic Fit dus met stip onze favoriet maar dat kan in de loop der tijd natuurlijk veranderen.
Helaas is de lijst niet uitputtend, dus indien jij ervaring hebt met een andere sportschool, vernemen wij dat uiteraard graag.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Je bent DE sportschool vergeten, De Mix.
Niet echt goedkoop, maar door de verschillende soorten abonnementen toch voor iedereen een interessante optie. Check ze eens uit zou ik zo zeggen!

Erika Koukos zei

Maar wat is er dan precies zo goed daar? Het allergoedkoopste abonnement is al veel duurder dan ergens anders, wat krijg je daar dan meer voor?

Anoniem zei

Beste Piet,

Aan de Mix zijn wij helaas nog niet toe gekomen, maar het staat je natuurlijk vrij om alle plus- en minpunten voor ons op te sommen.

Anoniem zei

In the Wave is de sauna net een varkenshok.

Anoniem zei

Basic Fit is slecht geregeld, de firma is met geen mogelijkheid te bereiken, beetje duister allemaal.

Anoniem zei

Ik snap niet dat als iedereen het over kwaliteit heeft dat niemand het preventiecentrum noemt

er lopen ook fysio's rond en de locatie is top,
niet de goedkoopste wel absoluut na een uitgebreide zoektocht de beste.

patricia zei

Ga zeker even kijken.