zaterdag, april 05, 2008

Filmrecensie Population 436

Door Michael Koukos

Genre: thriller
Jaar van uitgifte: 2006
Regisseur/Ontwikkelaar: Michelle Maxwell MacLaren
Acteurs: Jeremy Sisto, David Ames, Charlotte Sullivan, Reva Timbers

In deze film maken wij kennis met het allercharmantste dorpje Rockwell Falls. Het is zo een typisch afgelegen dorp waar de tijd duidelijk heeft stilgestaan.
Steve Kady, een medewerker van het Amerikaanse CBS wordt erop uit gestuurd om de bevolkingsgegevens te controleren.
Hij wordt heel aardig ontvangen en ja...het klinkt logisch, wie een ambtenaar met een grote glimlach verwelkomt,heeft duidelijk iets te verbergen. Hier is het dan ook niet anders.
Steve is echter geen doorsnee ambtenaar. Hij zet namenlijk echt zijn tanden in de klus en zo komt hij er al gauw achter dat het bevolkingsaantal al sinds mensenheugenis op 436 staat.
Terwijl zijn onderzoek vordert ontdekt Steve steeds meer verdachte zaken. Zo is er een geheimzinnige koorts die iedereen die het dorp uit wil treft. Volgens de bewoners is dit een straf van god (nee Rockwell Falls ligt niet in de Veluwe).

Deze minder bekende film lijkt zeer sterk op het commercielere The wicker man maar is op zich wel een stuk spannender. De acteerprestaties zijn erg goed ondanks de onbekende cast en er zitten een aantal goede schrikmomenten in de film. Dat sommige scenes lichtjes van Final Destination zijn gejat zien wij dan ook maar even door de vingers.
Wij zien geen bloed en goor in deze film maar genieten wel van de knap opgebouwde spanning.
Het is een goede psychologische thriller die helaas wel wat in de horrorhoek van de videotheek misstaat.

Geen opmerkingen: