woensdag, april 23, 2008

Flinstering winnaar van Mijn tent is top

En alweer heeft Nederland er 3 semi-toptenten en 1 echte toptent bij.

Flinstering in Breda is natuurlijk terechte winnaar, niet alleen omdat Janssen geen echt restaurant is maar een soort vreetschuur/ Groninger cafe. Bovendien heeft de Groningse boer absloluut geen gevoel voor humor; hij dreigde bij de grap met het portret van Herman den Blijker zelfs met zijn auto Flinstering binnen te rijden. Gelukkig is het daar niet van gekomen, en was het enige wat Bart-Willem nog kon doen aan auto's, als verliezer het dak van een (lege) limousine bekrassen. Helaas heeft hij wel een aardige vrouw (Sandra hoe hou je het uit?) en zij zal wel blijven want ze zitten nu als verliezer samen met een torenhoge schuld.

Nog verwaander was moederskindje Max (zijn moeder heeft hem vast Maximilliaan genoemd) uit Enschede, gelukkig was hij al als eerste afgevallen. Bij elke tegenslag (en dat zijn er veel als je geen verstand hebt van horeca) stond het laafje met getuite lippen en tranen in zijn ogen te jengelen dat het niet zijn fout was. Dit terwijl er in zijn tent geen service, slecht eten en personeel dat niet eens de naam van de zaak konden uitspeken schering en inslag waren...tsja daar kun je niets aan doen natuurlijk.

Eigenlijk was Den Haag- Breda een eerlijkere finale geweest. Choix du chef is echt een toptent en bovendien zijn Stephan en Jacqueline hardwerkende, aardige mensen die het zeker verdienden.
Helaas liet de jury liever een kroeg doorgaan dan een goed restaurant.
Gelukkig zijn Jasper en Rene ook aardig en hardwerkend dus kunnen wij er nog enigszins vrede mee hebben.

Geen opmerkingen: