dinsdag, april 15, 2008

Filmrecensie Like Minds

Door Michael koukos

Regie: Gregory J. Read
Genre: drama, misdaad, thriller
Tijdsduur: 110 minuten
Jaar: 2006
Acteurs: Toni Collette, Eddie Redmayne, Tom Sturridge, Cathryn Bradshaw, Craig Crosbie, David Lampard, Kate Maberly, Patrick Malahide, Liam McKenna, Jon Overton, Jordan Prosser, Richard Roxburgh, Amit Shah, Ben Szoradi, David Threlfall

Wanneer de politie de moord op een jonge scholier op een internaat onderzoekt wijst alles erop dat de extreem intelligente medestudent Alex de dader is.
Uiteraard doet Alex er alles aan om zijn onschuld te bewijzen. Alex is de grootste rebel en tegelijkertijd zoon van de directeur van deze kostschool.
Het slachtoffer Nigel was de kamergenoot van Alex en hield er, zo blijkt uit het verhaal van Alex, duivelse hobbies op na.

De 2 jonge hoofdacteurs springen op positieve wijze in het oog, de overige acteurs lopen er echter wat ongeinspireerd bij.
Het verhaal is op zich wel origineel maar helaas wat weinig uitgewerkt om het maximale er helemaal uit te halen.
Temeer omdat het een zeer ingetogen, typisch Britse, psychologische thriller betreft hadden de mystieke aspecten wat beter uitgewerkt mogen worden. Dit hadde spanning er wat beter in kunnen houden want deze verslapt behoorlijk naargelang de film vordert.

Op zich is Like minds zeker de moeite waard maar als kijker blijf je toch met een wat onvervuld gevoel achter, dit ondanks de geslaagde twist aan het einde.

Geen opmerkingen: