zondag, juni 14, 2009

Vaticaan geveld door kredietcrisis; werk van Satan

Het kon niet uitblijven, ook het Vaticaan heeft last van de kredietcrisis. In 2008 is er maar liefst een verlies van 9 miljoen euro geboekt. Dit alles ondanks de conservatieve beleggingsstrategieën die de pauselijke bankiers er op nahouden.

Het verlies werd veroorzaakt door de dalende waarde van het katholieke vastgoed in de VS en van de beleggingen in de bank Goldman Sachs. Ook de hogere beveiligingskosten van de paus en dalende inkomsten veroorzaken het tekort. Gelukkig blijft er nog genoeg over; het eigen vermogen van het Vaticaan wordt geraamd op 1,4 miljard euro.

Paus Benedictus heeft aangekondigd dat binnenkort zijn derde encycliek gepubliceerd wordt die gewijd zal zijn aan het brede thema van "economie en werk". In deze encycliek herinnert hij aan de waarden die onvermoeibaar moeten verdedigd worden om een werkelijk vrije en solidaire samenleving (lees Vaticaan) te realiseren. De nieuwe encycliek , "Caritas in Veritate" (Liefde in Waarheid), zal op 29 juni ondertekend worden en gepubliceerd worden in de eerste dagen van juli.

De Italiaanse priester Gabriele Amorth heeft een heel andere kijk op de oorzaken van de pauselijke kredietcrisis, hij is er namelijk van overtuigd dat Satan achter de financiele crisis en de recessie in de wereld zit. Satan zou de beslissers op de financiële markten verkeerde beslissingen influisteren om tweedracht en verwarring te zaaien. Amorth (83) is officieel exorcist van het bisdom Rome en oprichter en erevoorzitter van de Internationale Vereniging van Exorcisten.
,,Als het komt tot verdeeldheid, verwarring, crisis, is de Grote Verleider altijd aanwezig”, aldus Amorth. ,,Hij lacht in zijn vuistje.” De verwijdering en ruzie tussen mensen die door de financiële crisis ontstaan, zijn ,,precies wat Satan wil.
Wat de katholieke God wil is onbekend, waarschijnlijk is dat geen groot econoom.

3 opmerkingen:

Barbapapa zei

de huidige paus is ook het werk van Satan

Anoniem zei

Net zoals daar de joodse leiders, de palesijnse leiders, en al die andere leiders het werk van de Satan in hoogst eigen persoon zijn...

Anoniem zei

je gelooft toch niet dat Balkenende het werk van god is toch..........