vrijdag, april 30, 2010

Koninginnedag 2010; onterechte lintjes

Nederlanders (ook degene die in het buitenland wonen) die bijzondere verdiensten voor de samenleving verrichten, kunnen in aanmerking komen voor een koninklijke onderscheiding (in de volksmond: een lintje). Volgens de Staat zijn zij het ‘cement’ van de maatschappij, en daar mag best een beloning tegenover staan. Kan iemand mij dan vertellen waarom een relnicht als Albert Verlinde een lintje heeft gekregen?

Het is al te gek voor woorden waarom iemand als Albert Verlinde zoveel betaald krijgt om domme onzin uit te kramen, maar om daarvoor dan ook nog tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd te worden is gewoon een schande. Er waren toch vast nog wel mensen die hun hele leven vrijwilligerswerk hebben gedaan en echt iets bij hebben gedragen aan de samenleving?
Ik begin toch te denken dat Wim Sonneveld gelijk had, toen hij vele jaren geleden al aan iemand die een lintje gekregen had vroeg: "wat heeft u er voor gedaan?", "Niets antwoorde de man maar wel heel lang". Eigenlijk net als de monarchie zelf dus.

Labels: lintjes, lintje, lintjesregen, koninginnedag 2010, Albert Verlinde

1 opmerking:

Michael zei

Het lintje van Albert Verlinde geeft inderdaad al aan dat men gewoon niet meer weet wie men nog zo een ding moet geven.

Het is ook jammer want het haalt ook de waarde naar omlaag voor de mensen die het wel verdiend hebben.